Mars: Boeings chef tror att hans företag kommer dit innan SpaceX

Mars: Boeings chef tror att hans företag kommer dit innan SpaceX

Tävlingen pågår. Ja SpaceX har redan sagt allt om sina avsikter angående en resa till Mars 2024 har andra amerikanska företag, kanske mer diskreta men inte mindre ambitiösa, identiska mål. Så, Dennis muilenburg, VD för Boeing, sa vid ett evenemang sponsrat av tidningen Atlanten att hans företag skulle bli ännu snabbare änElon musk för att nå Mars-kullarna: ” Jag är övertygad om att den första personen som sätter sin fot på Mars kommer att transporteras med en Boeing-raket Muilenburg meddelar utan tvekan.

ensam på Mars BA 2

Om orden är så direkta beror det också på att Boeings chef inte talar i ett vakuum; flyg- och rymdleverantören har samarbetat i flera år med NASA om konstruktionen av Space Launch System, det kraftfullaste raketsystem som någonsin designats av den amerikanska rymdorganisationen. Boeing har också ett imponerande CV att lägga fram: det är Boeing-reaktorer som driver den första etappen av Saturn V-raketen (månflyg).

Inbjuden till samma konferens The Atlantic verkade inte Elon Musk skakas av Muilenburgs uttalanden; ” Jag tror att det för närvarande är mycket bättre för världen om flera företag eller organisationer bygger sina egna interplanetära rymdfarkoster. Ju mer ju bättre desto bättre. Jag tror att allt som kan förbättra sannolikheten för den här framtiden är värt att ta“. Musk har något att vara relativt avslappnad med: NASA planerar inte en bemannad flygning till Mars före 2030, sex år efter det uppsatta målet av SpaceX.