mastercard-paiement-selfie

MasterCard erbjuder betalning med en selfie i Europa

MasterCard är välkänt för att vara Visas rival på bankkortmarknaden. Men idag bestämde han sig för att starta en annan tjänst: betalning med … en selfie. Denna tjänst meddelades redan för några veckor sedan, den lanserades nu i Europa.

mastercard-betalning-selfie

Enligt MasterCard kan befintliga identifieringsmetoder få kunder att flytta bort från handlarens webbplats eller mobilapp där de ofta ombeds att komma ihåg och ange ett lösenord. För att förhindra att de rör sig bort föreslås en förenkling.

“Identity Check Mobile eliminerar behovet av kortinnehavare att komma ihåg sina lösenord, vilket dramatiskt påskyndar den digitala betalningsupplevelsen samtidigt som transaktionssäkerheten ökar.” MasterCard säger i sitt pressmeddelande. Kortinnehavaren kan bekräfta sin identitet med hjälp av fingeravtryckssensorn eller en selfie.

Denna teknik är för närvarande i lanseringsfasen i 12 europeiska länder. Dessa marknader inkluderar Storbritannien, Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Finland, Tyskland, Ungern, Nederländerna, Norge, Spanien och Sverige. De andra länderna, inklusive Frankrike, kommer att kunna ha det under 2017, meddelar MasterCard. Det kommer att ske gradvis.