PlayStation 4 Pro Manette

Med sin PlayStation 4 Pro tror Sony att den är på väg “vart marknaden vill gå”

Konsolen som ryktas ha kallats PlayStation 4 Neo presenterades igår kväll av Sony och heter PlayStation 4 Pro. Detta är en förbättrad version av PlayStation 4 inklusive stöd för 4K och HDR för bättre grafik. Detta är dock inte ett visuellt slag, och många spelare har varit besvikna över tillkännagivandena från Sony, som också presenterade en PlayStation 4 Slim.

PlayStation 4 Pro-kontroller

The Verge kunde prata med Shawn Layden, en av Sonys chefer, efter konferensen. Enligt honom går Sony i en riktning “Där vi tror att marknaden vill gå” och lägg till “Människor vill ha bättre trohet för bilder och grafik”. Det här är första gången som Sony har skapat en förbättrad version av sin konsol mitt i en cykel, det har aldrig hänt tidigare. Shawn Layden erkänner detta och föreslår vidare att en annan (mycket senare) iteration av PlayStation 4 eventuellt skulle kunna äga rum.

En av de viktigaste punkterna i PlayStation 4 Pro är därför 4K, men inte alla har en 4K-TV hemma för att njuta av den. Sony vet detta och arbetar med återförsäljare för att ta med 4K-TV-skärmar till hyllorna med PlayStation 4 Pro för att visa spelare förändringen och få dem att migrera. “En gång ser du henne [la 4K], det är ganska imponerande ” anger ramen för Sony.

PlayStation 4 Pro kommer att finnas i november för 399 euro, där PlayStation 4 Slim erbjuds nästa vecka till 299 euro. Sony-chefen anser att en ankomst före semestern var nödvändig för att locka spelare till jul.