Microsoft Logo Batiment

Microsoft: bra resultat för molnet, men oro för smartphones

Microsoft släppte precis sina resultat för fjärde kvartalet av verksamhetsåret 2016 (andra kvartalet 2016 i vår kalender). Resultaten är i allmänhet positiva och överträffar förväntningarna.

Microsoft-logotypbyggnad

Intäkterna är 20,6 miljarder dollar, jämfört med 22,2 miljarder dollar för ett år sedan samtidigt. Denna punkt är negativ, men marknaderna förväntade sig mindre. Nettovinsten är 3,1 miljarder dollar, en minskning från 3,2 miljarder dollar för ett år sedan.

Huvudpunkten att komma ihåg gäller molnet, Microsoft visar under kvartalen att detta fält alltid genererar mer. Intäkterna för Azure-divisionen har till exempel ökat med 102% från samma period för ett år sedan. Microsoft gör det nödvändiga för att marknadsföra molnet, förutom Windows för privatpersoner. Denna ökning antyder att Microsoft kommer att fortsätta investera i denna sektor för att förbättra den och generera mer och mer pengar.

Å andra sidan är det fritt fall för smartphones. Intäkterna för denna division minskade med 71%. För resten ökade de för Surface med 9% tack vare Surface Pro 4 och Surface Book enligt Microsoft. Gruppen tillägger att Xbox Live har 49 miljoner spelare, en ökning med 33% från förra året.

Under en session efter börsen tog Microsofts andel 2,94% för att nå $ 54,65.