Windows 10 Fluent Design System

Microsoft introducerar vad som är nytt i Windows 10: s tredje uppdatering, kallad Fall Creators

Microsoft håller för närvarande en konferens i samband med sitt BUILD-möte. För denna andra dag har Microsoft beslutat att presentera den tredje stora uppdateringen av Windows 10 som kallas “Fall Creators Update”.

Den första nyheten är Story Remix, en ny programvara för att skapa videor. Det är inte ett enkelt verktyg som Windows Movie Maker en gång var, men ett kraftfullt verktyg med många avancerade funktioner. Story Remix fungerar delvis i molnet, vilket gör det möjligt för användare att hämta sina foton och videor som tagits med sina smartphones för att överföra dem trådlöst till en dator för att gruppera dem och skapa ett enda block. Användare kan lägga till specialeffekter för ännu mer spektakel. Effekter kan följa objektet (som en kula) utan användarens ingripande tack vare artificiell intelligens.

Windows 10 flytande designsystem

En annan stor nyhet är designen. Microsoft kallar det Fluent Design System och kommer att erbjuda några visuella förändringar. Det finns särskilt insyn i applikationerna, liksom olika animationer och lite fler färger.

Windows 10-tidslinje 1-funktion

Den tredje heter Timeline. Idén är ganska enkel: starta en aktivitet på en enhet (din dator till exempel) och fortsätt den på en annan enhet (din smartphone till exempel, oavsett om det är en iPhone eller en Android-smartphone). Windows 10 tar hand om hantering av dokument så att de är tillgängliga överallt.

Fjärde nyheten: ett urklipp som passerar genom molnet. Det kommer att bli möjligt att kopiera ett element (text, foto, etc.) från din dator till din smartphone och vice versa. Inget mer behov av att skicka innehåll till varandra via e-post!

Uppdateringen släpps under hösten. Ett exakt släppdatum har inte kommunicerats som det är.