Beam Microsoft Rachat

Microsoft köper Beam, en streamingtjänst för videospel

Microsoft har gjort ett nytt förvärv som berör världen av videospel. Det här är Beam, en tjänst relaterad till strömmande spel på Internet. Varken Microsoft eller Beam har specificerat de ekonomiska villkoren för detta övertagande.

Microsoft Beam Takeover

Beam, vad är det? Detta är en tjänst som presenteras som “Innovativt och interaktivt” vem “Har utvecklat strömningen av videospel från en passiv upplevelse, där vi tittar och diskuterar (spelarföreställningar), till en upplevelse där åskådaren deltar i realtid” enligt Chad Gibson, en av cheferna för Xbox Live. Han konstaterar att med Beam, “Vi tittar inte bara på vår favoritspelare, vi spelar med dem”. Åskådarna kan verkligen interagera, förutom att tala, genom att erbjuda flera interaktioner till den som spelar live.

Beam-teamet kommer att ansvara för att gå med i Microsoft och närmare bestämt den division som är dedikerad till Xbox. Det kommer alltid att drivas av samma person. Enligt Beam kommer inget att förändras när det gäller dess service … åtminstone för tillfället. Beam har hittills över 100 000 användare.

Med denna övertagande kan vi lätt gissa att Microsoft försöker investera lite mer i streaming för att konkurrera med spelare som redan är väletablerade i denna nisch, inklusive Twitch (som tillhör Amazon) och YouTube Gaming, en tjänst härrörande från YouTube. tillägnad videospel.