Windows Cloud, konkurrent till Chrome OS av Microsoft, läcker in bilder

Microsoft och Lenovo når enighet om applikationer och patent

Microsoft fortsätter att göra avtal med Android-tillverkare för att installera sina applikationer som standard. Den här gången är det den kinesiska tillverkaren Lenovo. Den installerar Microsoft Office, OneDrive, Skype och andra Microsoft-applikationer som standard på några av sina smartphones. Flera miljoner sålda exemplar kommer att påverkas enligt ett pressmeddelande.

Microsoft-logotyp

Denna marknad är viktig för Microsoft, som alltmer blir ett tjänsteföretag. Dess intäkter inom denna sektor växer under kvartalen. Vi hittar särskilt licenserna för Office 365 i batchen. Genom att installera Office som standard på smartphones och surfplattor vet Microsoft att flera potentiella kunder kan prenumerera på alla funktioner som erbjuds.

Utöver detta avtal meddelar Microsoft att det har undertecknat ett annat angående patent. Han kommer således att kunna använda vissa patent som tillhör Lenovo (och Motorola som tillhör Lenovo). För sin del kommer Lenovo att kunna använda vissa Microsoft-patent för sina egna produkter.

Detta är det andra viktiga partnerskapet med en kinesisk tillverkare på bara några månader. I juni hade Xiaomi köpt 1 500 patent från Microsoft och ingått ett partnerskap inom mobilsektorn.