surface-phone

Microsoft: Surface Phone med en fingeravtryckssensor under skärmen?

Surface Phone pratar om det igen. Om Microsoft avslutar projektet kan den här nya smarttelefonen, framför allt dedikerad till proffs, se dagens ljus nästa år. I väntan på att veta exakt vad den amerikanska jätten har i åtanke har ett nytt rykte precis fallit efter en patentansökan.

yttelefonLiksom vad Apple vill erbjuda på sin nästa iPhone 8, vill Microsoft undanta sin smartphone från en fysisk huvudknapp genom att integrera fingeravtryckssensorn under terminalskärmen. Förutom att erbjuda en smalare design och lämna mer utrymme på skärmen på frontpanelen, kunde användaren peka fingertoppen var som helst på skärmen för att låsa upp sin telefon.

Enligt det amerikanska patentet skulle systemet integreras strax under skärmen på mobilen som kunde bädda in en Snapdragon 830-processor, 3 eller 6 GB RAM, 32 eller 128 GB lagring medan den första Hallbrus tillkännager till och med en mer premiummodell till ett pris på cirka $ 900!

Hur som helst kommer vi att behöva beväpna oss med tålamod för att få ny information och godkännande eftersom Surface Phone inte skulle landa före slutet av 2017.