Windows 10: Microsoft förbereder sig för att utveckla gränssnittet, första titt

Microsoft tillkännager nya funktioner för Windows 10, men inte omedelbart

Windows 10 släpptes för ett år sedan och såg nyligen flera nya funktioner med jubileumsuppdateringen. Andra nyheter planeras av Microsoft, men vi måste ha tålamod och vänta åtminstone nästa år.

Windows 10-logotyp

“Detta blir vår senaste uppdatering med funktioner för 2016” Microsoft meddelade på sin TechNet-blogg innan de tillade att det kommer att finnas två till under 2017. Nästa uppdatering har kodnamnet Redstone 2 och har redan pratats om på Internet de senaste månaderna. Det är tänkt att anlända i april 2017. Nästa, Redstone 3, pratades också om, men utan ett släppdatum. Nu vet vi att det kommer att bli senare 2017.

Det bör noteras att Microsoft släppte en “större” uppdatering 2016 och planerar två för 2017. Antingen hade årsdaguppdateringen en längre fördröjning än väntat och ingenjörerna bestämde sig för att ta sig tid till de nästa. Antingen förutser Microsoft färre nya funktioner i framtida uppdateringar, vilket gör att det kan släppa flera under samma år.

Hittills är Windows 10 installerat på 350 miljoner maskiner. Microsoft siktade på miljarder under åren efter lanseringen av Windows 10, men IT-gruppen avslöjade nyligen att denna milstolpe inte kommer att överskridas på ett tag.