Microsoft varnar för att vissa Ransomware

Microsoft varnar för att vissa Ransomware tar 45 minuter

Vissa ransomware-attacker tar mindre än 45 minuter

Denna typ av attack kräver vanligtvis en tidigare strategi det varar ett tag. Det kan pågå i dagar eller veckor. Attacken genomförs inte omedelbart och vi har pratat om detta vid andra tillfällen. Vi har redan förklarat hur ransomware fungerar.

Microsoft varnar för att vissa Ransomware

Men nu Microsoft har varnat för att vissa ransomware-attacker behöver mindre än 45 minuter för att slutföra hela processen. De har gjort en rapport mellan juli 2019 och juni 2020 där de har analyserat olika typer av attacker, hur de agerar, vädret etc.

I denna rapport har de verifierat att ett av de hot som har vuxit och förbättrats mest har varit nätfiske. Speciellt de senaste månaderna har den anpassat sig till pandemin och attackerat strategiska användare och organisationer.

Men huvudvarningen kommer när de nämner vädret. De säger att hackare har gått mycket snabbare i år ut ransomware-attacker . De har särskilt minskat tiden, särskilt under de månader som vi har varit i pandemin. I vissa fall har faktiskt inte hela processen gått 45 minuter.

Skadlig reklam för att smyga in en ny ransomware

Om vi ​​pratar om hur ransomware distribueras, det bör noteras att metoderna är mycket varierande. Vi kan ta emot skadliga filer via e-post, ange sidor som är konfigurerade för att smyga skadlig kod, bedrägliga länkar …

I det här fallet står en grupp cyberbrottslingar bakom Exorcist 2.0 ransomware använder skadlig reklam. Målet är ingen ringare än att omdirigera offren för att ladda ner falsk programvara.

I grund och botten är vad de gör omdirigera användare från legitima webbplatser till andra som kontrolleras av angriparna. Offret laddar ner de filer som de tycker inte är farliga, men faktiskt är ransomware.

Denna webbplats erbjuder betalda program gratis. De använder det betet så att offret faller i fällan och letar efter ett sätt att få egen programvara utan att behöva betala.

Den ekonomiska efterfrågan på Exorcist 2.0-ransomware är mellan 250 och 10 000 euro. Mer än viktiga mängder för alla hemanvändare som är smittade av detta hot.

Som vi alltid säger är en av de bästa hindren för att undvika denna typ av problem sunt förnuft . Vi måste alltid ladda ner från legitima webbplatser, vara försiktig med filer som tas emot via e-post eller eventuella bedrägliga länkar. Det är också viktigt att ha säkerhetsverktyg som kan skydda oss och installera de senaste säkerhetsuppdateringarna för att skydda vår utrustning. Vi lämnar en artikel där vi ger råd om hur man undviker ransomware och inte riskerar våra system när som helst.