Mifi-vs-tethering

MiFi vs Tethering: fördelar och nackdelar

Mifi-vs-tetheringAtt ha en internetanslutning idag är viktigt i många fall. De flesta användare har internet på sin mobil på ett stabilt sätt tack vare de priser som erbjuder data. Detta gör att du kan navigera från nästan var som helst. Nu händer det inte när vi ska använda en surfplatta eller en bärbar dator. Vi kanske inte har ett Wi-Fi-nätverk och behöver ett alternativ för att ansluta till Internet. I den här artikeln ska vi prata om MiFi och internetdelning alternativ. Vi kommer att förklara dina positiva och negativa punkter.

Anslut till Internet med en MiFi

A MiFi-enhet är i princip en bärbar router som vi kan ta med oss ​​och använda var som helst. Naturligtvis måste du komma ihåg att det fungerar med ett SIM-kort. En 4G-router kräver mobil täckning där vi vill ansluta andra enheter.

Tack vare denna typ av enhet kan vi ansluta en serie utrustning samtidigt. Det fungerar i princip som om det var hemroutern, men det fungerar via mobilnätet. Detta gör att det har sina fördelar och nackdelar, som vi kommer att förklara.

Fördelar med att använda MiFi

 • En av fördelarna är att vi får mer möjlighet att anslut flera enheter utan att förlora prestanda. Det är normalt att en 4G- eller MiFi-router ansluter minst 10 enheter. Det är en bra lösning för flera personer eller att ansluta flera datorer samtidigt.
 • Det bör också noteras att de flesta har en externt batteri , så vi behöver inte ansluta den kontinuerligt till strömmen. I allmänhet erbjuder det mer autonomi än om vi delar internet med mobilen.
 • En annan uppenbar fördel är att den erbjuder bättre prestanda . Vi kommer att drabbas av mindre överhettning, signalförlust och förstärkning av anslutningskvaliteten. När allt kommer omkring är det en enhet som är exklusivt utformad för detta.
 • En ytterligare fördel är ökad säkerhet . En MiFi eller pocket WiFi-enhet har bättre kryptering och fler garantier för att förhindra cyberattacker som äventyrar säkerheten för vår utrustning.

Nackdelar med att använda en MiFi-enhet

 • Den största nackdelen är kostnaden. När det gäller internetdelning med mobilen måste vi köpa en oberoende enhet det kan ibland vara ganska dyrt om vi vill ha kvalitet.
 • Det är också ett problem att behöva laddas med enheten , även om den har en liten storlek. Det är mindre bekvämt i detta avseende än att bara använda mobilen.
 • Å andra sidan är ett annat viktigt besvär att vi kommer att behöva sätta ett SIM-kort . Om det inte är en oberoende måste vi lämna vår mobil utan kortet.

Pocket WiFi

Anslut till Internet via internetdelning

Ett annat alternativ vi måste ansluta andra enheter till Internet är via Internetdelning . Det är en mycket använd teknik, eftersom de flesta mobiltelefoner tillåter att dela anslutningen idag snabbt och enkelt.

Som i föregående fall har det sina fördelar och nackdelar. Vi kommer att förklara vad de är och därmed kunna välja vad som passar oss bäst efter våra behov.

Fördelar med att ansluta till internetdelning

 • En av de största fördelarna är att vi inte behöver köpa ytterligare enheter . Vi använder helt enkelt vår mobil för att dela anslutningen med andra enheter.
 • Vi behöver inte ta bort SIM-kortet från mobilen för att använda det på en annan enhet. Detta är något som många användare värderar mycket positivt.
 • En annan fördel är att det i allmänhet kommer att vara lättare och snabbare att använda. Vi behöver inte konfigurera mycket och det kommer att finnas tillgängligt på några sekunder även om vi inte har använt det tidigare.

Nackdelar med att ansluta till internetdelning

 • En av de största nackdelarna är batteriförbrukning av vår mobil. Detta kan vara ett drag i många situationer där vi vill arbeta med datorn ansluten till Internet via mobilen.
 • De kapacitet det erbjuder är också ett problem. Logiskt sett kommer prestandan att vara lägre än för en MiFi. Normalt kan vi inte ansluta många enheter och kapaciteten minskas.
 • En sista nackdel är att ha en enklare konfiguration , vilket också kan påverka säkerheten.