Presse-citron

Mobil 1 vecka sedan iPhone 12: pris, släppdatum, tekniskt ark, uppdatering av rykten Försenat av hälsokrisen, tillkännagivandet av den nya iPhone 12 förväntas ännu mer i år. Naturligtvis är rykten flitiga. Så vi gör …

År 2020 blir inte heller som de andra för Apple. Används för att presentera sin nya iPhone i september, var den kaliforniska jätten tvungen att granska sina planer. Fördröjningarna som orsakats av coronavirus har tvingat det att skjuta upp sin efterlängtade keynote och därför den kommersiella lanseringen av sin nya iPhone 12.

Medan Apple har tröstat fansen genom att introducera den nya iPad 8 och iPad Air samt Apple Watch Series 6 och SE, förblir den nya iPhone 12 årets mest efterlängtade Apple-produkter. Lyckligtvis avslöjade olika källor gärna lite information om nästa Apple-smartphones, tillräckligt för att lugna ditt oroliga lilla hjärta. Vi har därför sorterat igenom de många rykten och valt de mest pålitliga för att ge dig en överblick över hur den nya iPhone 12 kan se ut. För ja, i år igen finns det flera.

Hur många modeller av iPhone 12?

Som varje år bör Apple avvisa sin iPhone 12 i flera iterationer. Medan vi var vana vid att upptäcka tre nya produkter, Apple kan erbjuda fyra iPhone 12 i år, två standarder och två Pro. 2020-serien skulle därför – förutom iPhone SE som lanserades tidigare på året – bestå av en iPhone 12 (5,4-tums skärm) – ett nytt rykte väcker namnet iPhone 12 Mini -, en iPhone 12 Max (6,1 tum), en iPhone 12 Pro (6,1 tum och bästa kamera) och en iPhone 12 Pro Max (6,7 tum).

iPhone 12-sortiment

IPhone 12-serien © EverythingApplePro

Vad blir priserna på iPhone 12?

För närvarande har inget rykte gett någon indikation på priserna på den nya iPhone 12. Men vi kan åtminstone förvänta oss priser som liknar de från den tidigare generationen. Så räkna ett pris från 800 euro för iPhone 12 till nästan 1300 euro för den dyraste modellen (iPhone 12 Pro Max).

Observera att Apple kan dra nytta av integrationen av 5G och LIDAR-teknik för att öka sina priser. I vilket fall som helst är detta vad en kinesisk källa föreslog, satsade på en ökning med 50 euro för standardversionen eller ett samtalspris på 859 euro. Det är trots allt marknadsutvecklingen i år.

När kommer iPhone 12 ut?

Även här har inget exakt datum kommunicerats av de mest emeritusläckarna. Hälsokrisen på grund av Covid-19 blev bättre av amerikanernas planer som skjutit upp lanseringen av sina smartphones. Keynoten i september lämnade därför gott om plats för den nya iPad 8 och iPad Air samt Apple Watch SE och Series 6.

Den nya iPhone 12 bör därför presenteras vid en exceptionell konferens för en release planerad “i höst” säger de bäst informerade källorna. Inget mycket specifikt därför. Endast den amerikanska investeringsbanken Cowin Inc nämner en exit för november månad.

Kommer iPhone 12 med hörlurar och laddare?

Detta är det mest kontroversiella ämnet medan iPhone 12 inte ens tillkännages ännu. Enligt Ming-Chi Kuo, en analytiker känd för sin (nästan) alltid tillförlitliga information, skulle Apple inte tillhandahålla någon strömförsörjning eller trådbundna hörlurar i lådan på iPhone 12.

Granskning av Airpods Pro

© Presse-citron.net

Ändå – och för en gångs skull – skulle franska konsumenter ha turen än resten av världen. Faktum är att lagstiftningen tvingar tillverkare av smartphones att leverera dem med en enhet som gör det möjligt att hålla konversationer genom att flytta telefonen från örat för att begränsa effekterna av vågorna. Med andra ord, Apple är skyldigt att tillhandahålla ett par hörlurar med sina iPhone 12s.

Kommer iPhone 12 att vara 5G-kompatibel?

Om 5G debatteras i Frankrike redan före auktionen för att fördela frekvenser har dess distribution utvecklats väl i resten av världen. Om Apple gjorde dödläget 2019 bör iPhone 12 vara kompatibel med 5G och integrera ett Snapdragon X55-chip från Qualcomm. Vissa källor indikerar att endast vissa modeller skulle ärva det, andra att alla iterationer skulle avvisas i 5G-versionen. Vänta och se.

IPhone 12-design

I år skulle Apple spela nostalgi-kortet och ta funktionerna i iPhone 4 (vars design fortfarande är berömd idag) med en touch av modernitet. Denna ovanliga förändring (Apple ändrar helt designkoder varannan generation) skulle göra det möjligt för Apple att skapa en liten överraskning.

Apple iPhone 12-design

© EverythingApplePro

Således l‘iPhone 12 skulle kännetecknas av sina mer vinklade kanter, en platt skärm och tunnare gränser. Skåran skulle vara tunnare. Chassit skulle fortfarande vara tillverkat av rostfritt stål medan ryggen skulle täckas i frostat glas med en blank logotyp. En ny blå-lila färg skulle också göra sin debut.

120 Hz OLED-skärm?

Apples skärmkunskap är väl etablerad. Men konkurrensen rasar, även iPhone 11 Pro, med sin 60 Hz-panel, bleknar i jämförelse med de senaste modellerna från Samsung, Oppo eller OnePlus. Den kaliforniska jätten skulle därför integrera en 120 Hz-panel (används redan på iPad Pro) på de två mest premiummodellerna (iPhone 12 Pro och Pro Max). Där standardversionerna därför bör vara nöjda med en 60 Hz-panel. Å andra sidan, Apple skulle integrera en OLED-skärm i hela sortimentetskulle därför iPhone SE vara den sista modellen utrustad med en LCD-panel.

Apple iPhone 12-skärm

© EverythingApplePro

Med Face ID eller Touch ID?

Hak eller inte hak? Sedan iPhone X har Apple inte modifierat framsidan av sin smartphone. I fråga är integrationen av Face ID, dess ansiktsigenkänningssystem oöverträffat hittills. Uppenbarligen stolt över detta fynd bör Apple-varumärket därför fortsätta sin fart. Inget pek-ID i de nya iPhonerna men Face ID.

iPhone 12-hack

IPhone 12 bör fortfarande integrera Face ID men i ett mindre hack © EverythingApplePro

Förblir det för första gången Apple kan omforma detta fula hack för att göra det mer diskret. Det skulle därför vara smalare och ge mer utrymme på skärmen. Om vissa rykten framkallar integrationen av Face ID under plattan, tyder mer pålitliga källor på att tekniken inte skulle vara redo förrän 2021, för iPhone 13 därför.

Prestanda: A14 Bionic-chip

Som varje år bör Apple dra nytta av lanseringen av sin nya iPhone för att avslöja ett nytt chip. IPhone 12 skulle därför logiskt integreras A14 Bionic graverad i 5 nm och producerad av TSMC. Betyder det här namnet något för dig? Det är normalt. Hälsokrisen har stört varumärkets schema, den nyligen meddelade iPad Air tar redan A14 Bionic ombord. Apple talar om 40% ökad prestanda och 30% snabbare grafikbehandling. Siffror som gör dig yr. Å andra sidan hävdar Jon Prosser att iPhone 12 (standard) skulle fortfarande erbjudas med 64 GB lagring. Ja, 2020.

Autonomi och laddning

En gång hånad för sin katastrofala autonomi är iPhone nu bland de bästa inom området (tack iPhone 11 Pro). Apple bör därför hålla kursen med den nya iPhone 12. Det kan till och med göra bättre, de 11,8 miljarder transistorerna i A14 Bionic möjliggör lite optimering.

På laddningssidan kan inga stora förändringar förväntas utom ta bort strömförsörjningen från lådan. Långt nämnt, att ersätta blixtporten med en USB-C skulle inte vara relevant. Apple kunde dock göra denna stora förändring 2021 med iPhone 13.

Kamera: Pretty Little LIDAR

Vem säger att nya modeller säger förbättrad kamera. Apple skulle dock återigen reservera det bästa av sin teknik för de två mest premiumversionerna. Så, iPhone 12 Pro och Pro Max bör integrera LIDAR-sensorn som vi upptäckte på iPad Pro 2020. Dess främsta fördel: den hanterar bättre djup och skapar en 3D-plan för sin miljö inom en radie av 20 meter. Vad man kan förbättra kvaliteten på porträtt till exempel.

iphone 12 lidar

IPhone 12 Pro och 12 Pro Max bör integrera LIDAR-sensorn invigd på iPad Pro 2020 © Phonearena

IPhone 12 och 12 Max borde för sin del integrera samma två sensorer som de för iPhone 11. Apple bör dra nytta av potentialen i A14 Bionic för att förbättra den totala kvaliteten på bilderna eller till och med, varför inte, inviga nya lägen för skytte.

Sammanfattning av rykten om iPhone 12 i fem frågor

Hur många iPhone 12s i år?

Apple förväntas lansera fyra iPhone 12: er i år: en iPhone 12 Mini (5,4 tum), en iPhone 12 (6,1 tum), en iPhone 12 Pro (6,1 tum) och en iPhone 12 Pro Max (6,7 tum) tum).

Kommer det att finnas en iPhone 12 Mini?

Ja, Apple skulle lansera en iPhone 12 Mini enligt de senaste rykten. Det skulle göra det möjligt för Apple att erbjuda en mer överkomlig produkt för att demokratisera 5G.

Vad är iPhone 12 släppdatum?

IPhone 12 kommer att finnas tillgänglig i slutet av oktober 2020 om vi håller oss till Apples vanor. Amerikanern kommer att presentera sina nya telefoner den 13 oktober 2020 med normalt en öppning av förbeställningar i kölvattnet.

Vad kostar iPhone 12?

Priserna för iPhone 12 bör börja med 759 euro för Mini-versionen. IPhone 12 skulle kosta 859 euro och iPhone 12 Pro och 12 Pro Max skulle sväva över 1000 euro.

Kommer iPhone 12 med hörlurar och laddare?

Ja, alla iPhone 12 kommer att levereras med hörlurar i Frankrike. Lagstiftningen ålägger tillverkare att tillhandahålla en anordning som gör att telefonen kan flyttas bort från örat vid ett samtal. Laddaren bör dock försvinna.

Den här artikeln kommer att uppdateras baserat på ny information som avslöjas av Apple och / eller läckarna och andra källor nära saken.