Presse-citron

Mobil4 år sedan Har du en smartphone? Detta känns tydligt i din produktivitet. Detta är ytterligare ett bevis på att en smartphone är allt annat än en allierad på jobbet, för enligt en studie är våra kära terminaler den värsta fienden till …

En studie utförd av universiteten i Würzburg och Nottingham Trent på uppdrag av Kaspersky Lab, det berömda cybersäkerhetsföretaget, visade att en anställd utan sin smartphone fick upp till 26% i produktivitet! Vi kan lätt förstå att information kommer att göra mer än en chefs dröm om lösningar för att förbättra produktiviteten i hans företag.

Ingen smartphone på jobbet och plötsligt blir du mer produktiv

Det är sant att vi har blivit mer och mer vana vid att vara en med vår smartphone, även på jobbet. En snabb blick på nyheterna här, en minut att titta på ditt Facebook-meddelande där, ett SMS, några rader på WhatsApp, ett e-postmeddelande etc. är alla ofarliga handlingar som tar tid att arbeta från början till slut, men framför allt distraherar ägaren ständigt, även i diskussioner eller möten.

Rapporten från denna studie förklarar: ” Varje ytterligare avstånd mellan enheten och dess ägare har påverkat prestandan. De totala resultaten var 26% bättre när mobiltelefonerna togs ut ur rummet “. Studien hade verkligen studerat flera avstånd (i fickan, placerad på skrivbordet, låst i en låda eller i ett annat rum), det är därför längst bort från deras telefon att anställda är mest produktiva.

Astrid Carolus från universitetet i Würzburg sa: ” Sammanfattningsvis visar resultaten av vår studie att det är frånvaron av smarttelefonen snarare än dess närvaro som förbättrar koncentrationen. », För att svara på vissa studier som förklarar att långt ifrån sin telefon är mobilanvändare mer oroliga eller distraherade.

Avslutningsvis rekommenderar Kaspersky inte att förbjuda smartphones på jobbet, vilket han anser är omöjligt att uppnå, men företaget rekommenderar: “ Tider utan smartphone sparades. En av lösningarna kan till exempel vara att tillämpa gällande regler för möten – förbud mot telefoner och persondatorer – i normal arbetsmiljö “.

källa