Modal VR: Nolan Bushnell, grundare av Atari, lanserar ett avancerat virtual reality-system

Modal VR: Nolan Bushnell, grundare av Atari, lanserar ett avancerat virtual reality-system

Nolan bushnell kommer aldrig att göras med videospel. Den legendariska grundaren avAtari designar inte bara mobilspel: hans företag Modal VR vill placera sig i en nischnisch, mycket avancerad virtuell verklighet. VR-systemen som designats av Modal kommer att vara helt trådlösa, med en mycket låg latensnivå (under 10 millisekunder) och kommer att kunna rymma många spelare i spelområden på flera tiotals eller till och med hundratals kvadratmeter. Eftersom Modals VR kommer att spelas med en lämplig kombination för att ge en nästan perfekt nedsänkning.

Som vi kan föreställa oss från denna beskrivning riktar Modal sig inte till allmänheten utan snarare arkader … futuristiska. Det här är inte första gången som arkadspel kräver användning av VR-headset (tekniken kommer från långt före Oculus), men den tekniska utvecklingen kommer att göra det möjligt för denna tid att övervinna ett stort steg framåt.

nolan-bushnell-atari

Nolan Bushnell, outtröttlig pionjär inom videospelteknologi

Hittills har Modal VR bara producerat några få prototyper; utvecklare kommer att få utvecklingssatser “snart”, men vi är ännu inte vid leverans av testheadset, inte ens i betaversion … Bushnell har rykte att inte släppa sina projekt på vägen, lika mycket att säga som Modal VR-tillkännagivande har tillräckligt för att väcka entusiasm bland entusiaster …