En bloquant les cookies et autres scripts de tracking, le navigateur promet un affichage des pages huit fois plus rapide. © Brave

Modig webbläsare betalar dig för att surfa på internet

Med miljontals nedladdningar under det senaste året är Brave den lilla webbläsaren på uppgång. Dess specificitet? Det betalar internetanvändare 70% av sina inkomster när en annons visas. En summa som också bör möjliggöra finansiering av gratis webbplatser.

Redan antagen av sex miljoner internetanvändare, syftar till att vara den säkraste och säkraste av, men också den som vill revolutionera affärsmodell gratis webbplatser. Hur? ”Eller” Vad? Genom att erbjuda Internetanvändare möjlighet att betala för de gratis webbplatser de besöker varje dag.

För att göra detta beter sig Brave som en annonsblockerare, blockerar reklam- och byråspårningsverktyg, och den visar bara annonser på begäran. Varje gång en internetanvändare tittar på en annons betalar Brave dem. Internetanvändaren har då valet att donera en del av summan till den webbplats han just har besökt.

70% av intäkterna för besökaren

Det är innovativt och utgivaren av det har precis avslöjat hur det fungerar. På annonsörssidan är det ett systembaserat, decentraliserat system. Köp och försäljning av annonser sker via Basic Attention Token (BAT), en virtuell valuta. Brave betalar 70% till Internetanvändaren och behåller därför en marginal på 30%. Då är internetanvändaren fri att behålla hela denna virtuella valuta eller att donera en del av den till den besökta webbplatsen, som i sig själv är registrerad i Brave Ads-nätverket.

Den fria webbplatsen kan också välja att visa sina egna annonser. I så fall går han med på att betala 15% till besökare och 15% till Modig. För närvarande har detta reklamnätverk lanserats i USA, Kanada, men också i Frankrike, Tyskland och Storbritannien. För internetanvändaren kan det insamlade sedan bytas ut och användas för andra ändamål. I slutändan kommer Brave att erbjuda att göra det till bra erbjudanden eller konvertera det till valuta.

Du kommer också att vara intresserad