moon-express-lander-on-moon

Moon Express: FAA rensar privatföretag att gå till månen

Efter månader av palaver och täta förhandlingar, FAA slutligen gick med på att släppa låten: Moon Express kommer därför att vara det allra första privata företaget (i global skala) som har rätt att landa en av sina maskiner på Månen.. Bob richards, VD för Moon Express, har inte tillräckligt med ord för att beskriva detta historiska först: ” Vi kan äntligen skicka våra upptäcktsresande till den åttonde kontinenten, månen, på jakt efter ny kunskap, nya resurser för att utvidga jordens ekonomiska sfär och gynna hela mänskligheten.

moon-express-lander-on-moon

Landaren Moon Express, som ska rulla på månjorden från andra halvåret 2017

FAA: s beslut skapar inte ett prejudikat: varje ny begäran om ett månuppdrag kommer att undersökas som om det vore det första och det är lätt att föreställa sig den häpnadsväckande listan över begränsningar och villkor som accepteras av Moon Express för att uppfylla kraven. från American Air Traffic Control Agency.

Det mest häpnadsväckande i hela denna historia är att Moon Express avser att ta ut pengar från sitt nästa rymdepos: Moon Express-uppdraget som tar fart till månen under andra halvan av 2017 syftar verkligen till att bränna spåret. till kommersiellt utnyttjande av månens naturresurser, såsom vatten eller Helium 3.