Firefox Send Envoi Fichiers

Mozilla lanserar Send, en tjänst för att enkelt skicka filer till en vän i krypterad form

Hur delar jag filer idag? Det finns många webbplatser som erbjuder denna tjänst och Mozilla har beslutat att gå med i listan. Stiftelsen känd för Firefox-webbläsaren har lanserat Send, en ny tjänst som ser ut som Snapchat i drift.

Firefox Skicka skicka filer

Skicka är väldigt enkelt att använda: användaren väljer filen han vill ladda upp och väntar på att den ska vara tillgänglig. När det väl är gjort genereras en länk, användaren måste bara skicka den till en av sina släktingar så att han kan ladda ner filen. Skicka ansvarar för att kryptera innehållet, vilket ger bättre skydd och hindrar någon från att få tillgång till filen.

Vad har detta med Snapchat att göra? På samma sätt som snapshots på Snapchat raderas filer som skickas med Skicka automatiskt efter att personen laddat ner filen eller efter 24 timmar. I alla fall raderas filen från Mozillas servrar efter 24 timmar, oavsett om den laddas ner eller inte. Vi har därför förstått att vi bara kan skicka länken till en vän och inte till en grupp.

Skicka finns på send.firefox.com. Tjänsten är gratis och kräver inte att ett konto ska skapas. Enligt våra tester är uppladdnings- och nedladdningshastigheten okej, men inte imponerande. Dessutom rekommenderar Mozilla att skicka filer mindre än 1 GB för att ha en “Pålitligt resultat”.