Commission Europeenne 600x399

Mycket hög hastighet: Europa på väg till 100 Mb / s

DeEuropa har stora ambitioner när det gäller Mycket hög hastighet, stora ambitioner. Medan Frankrike ligger efter listan för kvaliteten på dess flöde och mål 30Mb / s för alla senast … 2022, Jean-Claude Juncker tar ledningen och meddelar generaliseringen av mycket hög hastighet vid 100 Mb / s fram till 2025! Och gör inget misstag, det är 100 Mb / s för alla: ” Alla europeiska hushåll, på landsbygden eller i städerna, bör ha tillgång till en anslutning som erbjuder en nedladdningshastighet på minst 100 Mb / s som kan omvandlas till en gigabit-anslutning“.

Europeiska kommissionen

De Europeiska kommissionens ordförande önskar också att ” alla större socioekonomiska drivkrafter, skolor, universitet, forskningscentra, transportnav, offentliga tjänsteleverantörer som sjukhus och offentliga förvaltningar samt företag som är beroende av digital teknik “Har gigabit-anslutningar med mycket hög hastighet, som fortfarande löper ut 2025. Tredje och sista axeln i detta höghastighetsprogram,” alla stadsområden samt större vägar och järnvägar bör ha 5G-täckning utan avbrott“.

Med tanke på klyftan mellan de uppsatta målen och den nuvarande situationen kommer vi inte att bli förvånade över att de nödvändiga investeringarna verkligen är faraoniska: Europeiska kommissionen anser att det inte kommer att ta mindre 500 miljarder euro så att drömmen om en mycket hög hastighet för alla blir verklighet för vart och ett av de europeiska länderna.