Nätfiskeattacker på Twitter, Instagram och TikTok

Nätfiskeattacker på Twitter, Instagram och TikTok Rise to Rob You

Låt oss börja med att kort prata om vad nätfiske består av innan vi går in på hur det påverkar sociala nätverk.

Nätfiskeattacker på Twitter, Instagram och TikTok

Kort introduktion till nätfiske

En phishing-attack försöker i huvudsak stjäla våra referenser och lösenord. Dess handlingsform består av att skicka ett meddelande som imiterar ett företags eller organisations identitet. I det fall vi har att göra med skulle det vara ett socialt nätverk som Twitter, Instagram etc.

Meddelandet de får kan innehålla en skadlig fil eller helt enkelt en länk som tar oss till en falsk webbplats. Vi står inför en fall av identitetsstöld av ett företag och offret kommer att tro att det finns på den officiella webbplatsen. De mål är det att offer när du loggar in i vanliga fall, levererar sina kontodata till angriparen .

Nätfiskeattacker på sociala mediekonton

Internetkriminella har satt ett nytt mål för sig själva och det är ingen ringare än våra sociala mediekonton. De använder phishing-e-postmeddelanden som hävdar att de simulerar upphovsrättsintrång eller löften om en ljusblå bockmarkering bredvid deras namn.

Sociala medier som Twitter, Facebook, Instagram och TikTok har blivit en viktig del av våra liv. Dessa angripare vet att de är viktiga för oss, och de försöker fånga dem från oss och tjäna pengar.

MalwareHunterTeam lät larmet

MalwareHunterTeam har spårat många phishing-kampanjer riktade mot sociala mediekonton och delat dem på sitt Twitter-konto. Här är en förhandsvisning av en tweet som de publicerade på sitt konto om ämnet.

I denna bemärkelse bör det noteras att de företag som drabbades mest av nätfiskekonton i sociala medier var Twitter, TikTok och Instagram.

Phishing-attacker på Twitter, Instagram och TikTok

Denna phishing-kampanj som har blivit mycket populär lovar att vi ska få ett märke / märke på sociala nätverk som TikTok, Instagram och Twitter. Användare av dessa sociala nätverk kommer att bli ombedda att ange sitt användarnamn och lösenord för att verifieras så att de kan få sitt nya märke. På Instagram vi får ett sådant meddelande så att vi kan fylla i ett formulär som vi kommer åt genom att klicka Nästa .

Sedan i den formen ombeds vi att ange vårt Instagram-användarnamn och lösenord.

Också på Twitter de försöka få samma data: användarnamn, lösenord och e-post.

Som för Tick ​​tack , vi har denna bedrägliga form för att dess användare ska få sitt förmodade blanka verifieringsmärke eller märke.

Phising Tik Tok

Om du hamnar i fällan har angriparen redan allt han behöver för att komma åt vårt favoritkonto för sociala medier. Det bör också noteras att Instagram-phishing-sidan noterar lösenordet för ditt e-postkonto. Detta ger cyberbrottslingen möjlighet att komma åt andra konton.

Hur ska jag agera om jag gör misstaget att ange mina uppgifter

Dessa typer av bedrägerier är frekventa, trötthet eller stress kan få oss att inte ägna tillräckligt med uppmärksamhet och se våra data äventyras. Om du får ett nätfiskeattack på sociala mediekonton och du har otur att bli lurad måste du agera snabbt.

Det första vi måste göra är att ange ditt TikTok-, Instagram- eller Twitter-konto och sedan efter inloggning vi byter lösenord . I det här fallet bör det noteras att tiden är viktig, ju tidigare vi agerar desto lättare blir det att det inte får negativa konsekvenser för oss.

Som vi redan har nämnt tidigare bad de oss i vissa fall om vårt e-postmeddelande och lösenord. Om så är fallet måste vi också ändra lösenordet omedelbart. Om möjligt är det starkt rekommenderat att aktivera tvåfaktorautentisering. I den här artikeln har vi en handbok där vi förklarar hur vi skyddar vårt Google-konto och aktivera tvåstegsverifiering. Vi rekommenderar att du läser våra handledning på vad är phishing och vilka typer av nätfiskeattacker finns .