ARMA.21

Navya Arma: ett elfordon, 100% autonomt, franska … och redan på marknaden!

Låt oss inse det, vi brukar se den mycket vackra tekniska bruden på andra sidan Atlanten: Google Car få oss att drömma, precis som det vackra Du är här och deras semi-autonoma läge (även om detta inte förhindrar dödliga olyckor); vi skulle nästan glömma att det finns Frankrike företag som redan är mycket avancerade inom sektorn för autonoma fordon, t.ex. Navya och dess elektriska bussar Navya Arma.

Dessa förarlösa minibussar kommer att cirkulera i Lyon från 3 september, nära Pôle de commerce et de loisirs. Navya Arma-pendlar körs inte mitt i andra fordon (fransk lag kräver) utan på rensade och rensade körfält, ett sätt att begränsa olyckor samtidigt som man fortsätter att utveckla tekniken.

ARMA.21

Att lyonnais fortfarande orolig vara helt lugnad: Navya Arma-pendlarna har redan testats utvärderade vid kärnkraftverket i Civaux liksom på Campus ofEPFLLausanne (på schweiziska); dessutom är prestandan fortfarande blygsam: minibussarna kör med maximal hastighet på 45 km / h (15 kW motor) medanen 3D-kamera, en GPS, en LIDAR och naturligtvis kommer en IA ombord att säkerställa den tekniska delen i fullständig säkerhet. Var och en av de två Navya Arma (kapacitet 15 personer) kommer att slutföra en rutt på 1,3 kilometer (tre hållplatser är planerade). Men det väsentliga är att alla intresserade städer nu kan ge sig ut på äventyret: Navya Arma erbjuds till salu på 220 000 euro per enhet.