Reed Hastings Netflix

Netflix besviker under andra kvartalet med färre abonnenter

Netflix har precis släppt sina resultat för andra kvartalet räkenskapsåret 2016. Videotjänsten var en stor besvikelse för marknaderna och förväntade sig att vinna 2,5 miljoner nya abonnenter under kvartalet som slutade. Han fick slutligen 1,7 miljoner, vilket är under hans egna förväntningar. Dessutom har det gjorts färre vinster jämfört med samma kvartal för ett år sedan (3,3 miljoner). Marknaderna var snabba att reagera, åtgärden är nere med 15% efter handeln.

Netflix åtgärdsresultat Q2 2016

Varför uppfylldes inte prognoserna? Netflix kritiserar pressen på ett sätt och noterar de olika artiklarna som har publicerats om prishöjningen i USA. De tror att vissa abonnenter föredrog att lämna, medan vissa priser faktiskt inte hade förändrats.

När det gäller ekonomi är det dock positivt. Netflix omsatte 1,97 miljarder dollar, jämfört med 1,48 miljarder dollar för ett år sedan, en ökning med 33%. Nettoresultatet uppgick till 41 miljoner dollar (9 cent per aktie), upp från 26 miljoner dollar (6 dollar per aktie) för ett år sedan, en ökning med 58%.

Under tredje kvartalet förväntar sig Netflix att få 2,3 miljoner abonnenter. Han tror att majoriteten kommer att göras internationellt och inte i USA.