Stranger Things Robin 1024x512

Netflix: färre abonnenter än väntat under andra kvartalet, påpekade kvaliteten på programmen

Netflix har publicerat sina finansiella resultat för det andra kvartalet av verksamhetsåret 2019. De är lägre än vad som förväntats och på marknaderna, vilket har påverkat aktiekursen: -10% efter sessionen.

Stranger Things Robin 1024x512

Prenumerationens video-on-demand-tjänst har 151,56 miljoner prenumeranter. Netflix säger att den har lagt till 2,70 miljoner abonnenter den här gången, där den beräknade 5 miljoner. Dessutom var abonnentvinsten 5,5 miljoner förra året vid samma tidpunkt. Det räcker med att säga att de nya uppgifterna inte är hemska. Värre: Netflix förlorade abonnenter för första gången i USA: -130 000.

Hur förklarar de 2,7 miljoner abonnenterna istället för de 5 miljoner projicerade? Vissa skulle säga att prishöjningen som nyligen tillämpats av Netflix i några länder (inklusive Frankrike) är orsaken. Men för Netflix kommer problemet inte därifrån: det är kvaliteten på dess innehåll. Tjänsten bedömer att den inte har haft tillräckligt med starka program för att locka människor. Säsong 3 av Stranger Things ska avsättas eftersom det faktiskt kommer att beaktas i resultatet för tredje kvartalet.

På den ekonomiska sidan omsatte Netflix en omsättning på 4,92 miljarder dollar, en ökning med 26% jämfört med samma period förra året. Nettoresultatet uppgick till 271 miljoner dollar, jämfört med 384 miljoner dollar för ett år sedan.