Netflix Logo

Netflix stänger redan sina franska kontor med säte i Paris

För två år sedan tillkännagav Netflix öppnandet av sina kontor i Frankrike. Prenumerationens video-on-demand-tjänst hade, inte överraskande, valt Paris att lösa. Men det är redan över.

Netflix-logotyp

Faktum är att Netflix stänger sina Paris-kontor som var belägna rue de l’Université i 7: e arrondissementet i huvudstaden. Netflix bekräftade informationen till L’Express och tillade att beslutet fattades under sommaren. Tjänsten var dock inte mer pratsam i ämnet.

Är Netflix död i Frankrike? Alls ! Franska kontor stänger, men detta påverkar inte användarna i Frankrike. Netflix har dock beslutat att koncentrera sin verksamhet till sina kontor i Nederländerna. Varför i Nederländerna? Eftersom beskattningen är mycket mer fördelaktig än i Frankrike eller andra länder. Många grupper är installerade där, inklusive Apple, Google och Facebook av exakt samma anledning.

I Frankrike betalade Netflix 600 000 euro i skatt. Detta är lite jämfört med intäkterna, men som alla multinationella företag ansvarar Netflix för skatteoptimering. Denna praxis kan vara svårare att uppnå i framtiden, Europeiska kommissionen försöker blockera de motåtgärder som hittills använts.