SNES Classic Edition Console

Nintendo försäkrar det: produktionen av SNES Classic Edition kommer att bli bättre än NES Classic Mini

Som alla Nintendo-fans har märkt var det svårt att förbeställa en NES Classic Mini när den fortfarande fanns tillgänglig och detta scenario upprepas med SNES Classic Edition. Men Nintendo försäkrar oss, ansträngningar görs på produktionsnivå.

SNES Classic Edition-konsol

I en intervju med Financial Times hävdar Reggie Fils-Aimé, chefen för Nintendo America, att produktionen av SNES Classic Edition var “Betydande förbättrad” jämfört med NES Classic Mini. NES Classic Mini baserade sig på försäljning av andra retrokonsoler skapade av andra tillverkare. Nintendo förväntade sig inte att en sådan framgång skulle komma, vilket tvingade den att öka produktionen efter det faktum.

När det gäller SNES Classic Edition lovar han ansträngningar och gör inventering av förbeställningar från återförsäljare. Vissa spelare kunde inte reservera ett exempel och känner att Nintendo återigen har fel på begäran. På detta svarar Reggie Fils-Aimé att det här är frågor som inte kan kontrolleras av Nintendo. “I det här fallet är det inte ett lagerproblem”, säger han och föreslår att förbeställningsproblemet är hos återförsäljarna själva. “Jag uppmanar er starkt att inte bjuda högt för en SNES Classic på någon auktionswebbplats … du behöver inte betala mer än 79,99 USD”. I Frankrike är priset 94,99 € hos flera återförsäljare.

Som en påminnelse kommer SNES Classic Edition att säljas den 29 september med totalt 21 spel.