Nintendo Wii

Nintendo NX: detaljer om styrenheterna, liknar WiiMotes

Nintendo NX förväntas i mars 2017 vara långt ifrån samma öde som smartphones och konsoler i tävlingen (är det inte, Sony?). De högteknologiska produkterna som nämns ovan har en olycklig tendens att tumla in på nätet i förväg genom enkla korridoljud, stulna foton och ibland till och med pressbilder eller videor. För den framtida Nintendo-konsolen är det en helt annan historia.

Nintendo Wii

Faktum är att ingen vet ännu om det är en riktig hemmakonsol. Enligt de senaste rykten skulle Nintendo NX vara en bärbar konsol åtföljd av en docka för en snabb anslutning till TV: n och två avtagbara styrenheter.

Innan japanerna ger oss mer information om detta ämne, Låt oss spela videospel tror att de har fått nyheter om NX-kontrollerna. Det är redan det. Enligt hans källor, två olika och som han har fullständigt förtroende för, skulle konsolen levereras med mycket liknande styrenheter till Wii Mote: detektering av rörelser, vibrationer och “avancerad” kraftåterkoppling skulle finnas på programmet.

Goda nyheter för ägarna av en Wii Mote exakt, NX skulle vara bakåtkompatibel med de gamla styrenheterna, men kanske bara för vissa spel, inklusive Just Dance 2017 när de släpptes. En kompatibilitet som hindrar oss från att gå till kassan för ytterligare tillbehör och som vi verkligen inte kommer att klaga på.