Nintendo NX: en bärbar konsol som kan anslutas till en TV och bädda in patroner

Nintendo NX: en bärbar konsol som kan anslutas till en TV och bädda in patroner

Nintendo är diskret om sin NX-konsol för nu, inga detaljer har givits förutom kodnamnet och släppdatumet. Men läckor börjar falla och avslöjas av Eurogamer.

Nintendo-logotyp

Enligt den specialiserade videospelwebbplatsen kommer Nintendo NX att vara en bärbar konsol. Det kommer att vara möjligt att spela på språng eftersom det naturligtvis har en dedikerad skärm. Den andra informationen som kommuniceras avser de löstagbara spakarna på vänster och höger sida av skärmen.

En annan viktig information är användningen av patroner för spel, inte skivor. Patronernas storlek har inte kommunicerats för tillfället, men vi kan lätt gissa detta val. Faktum är att dessa är mindre skrymmande än till exempel en Blu-Ray, vilket gör det möjligt att ha en konsol som lätt kan hållas i händerna. Dessutom skulle spelaren kunna ansluta Nintendo NX till TV: n via en docka. Således kommer han att kunna spela på en stor skärm och njuta av en bättre spelupplevelse.

Eurogamer tillägger att Nintendo skulle ha valt Nvidias Tegra-processor för sin konsol och inte skulle erbjuda bakåtkompatibilitet för spel med tanke på konsolens arkitektur.

Nintendo NX skulle officiellt presenteras i september nästa år. Nintendo har redan meddelat att konsolen kommer att finnas tillgänglig under första halvåret 2017.