Super Mario 600x394

Nintendo NX: Mario, Zelda och Pokémon förväntas efter konsolsläppet

Nintendo måste göra vad som är nödvändigt för att locka till sig maximalt antal spelare och undvika att återge Wii U-scenariot. Den japanska gruppen bestämde sig därför för att ha en stor katalogkatalog tillgänglig snart efter lanseringen av nästa konsol, NX.

Super Mario

Enligt information från MCV kommer en ny Mario att erbjudas inom 6 månader efter konsolsläppet. Vi skulle också hitta en Pokémon utvecklad av Game Freak-studion (som tog hand om de tidigare Pokémon-spelen), alltid inom samma period. Dessa två titlar skulle alltså gå med i den nya Zelda som heter The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Med den här första katalogen med populära spel vet Nintendo att man kan räkna med att spelare köper sin konsol.

Förutom titlarna skulle Nintendo ha varit ansvarig för att göra avtal med Sega, Square Enix, Ubisoft, Activision och Warner Bros för att utveckla spel för NX. Alla sägs ha sagt ja och håller för närvarande på att förbereda titlar, men inga detaljer har delats om dem.

MCV bekräftar i förbigående att informationen som avslöjades förra veckan av Eurogamer på Nintendo NX är korrekt, nämligen en bärbar konsol som kan anslutas till en TV och kommer att ha många alternativ. Grafikprestandan skulle ligga mellan de för PlayStation 3 och de för PlayStation 4. Nintendo skulle försöka attrahera speciellt smarttelefonspelare och inte nödvändigtvis rena spelare.

Nintendo NX bör göras officiell nästa månad med en utgåva från mars 2017. Enligt en Nintendo-chef citerad anonymt av MCV, “Det kommer inte att locka PlayStation 4-fans” med tanke på dess funktion.