Nintendo NX Concept

Nintendo NX tre gånger mer kraftfull än Wii U?

Nintendo NX kan mycket väl spilla mer och mer bläck, det förblir inte mindre mystiskt. Fortfarande ingen visuell läcka att sätta i munnen men nya löften om kraften i konsolen som tydligt skulle begrava Wii U.

Nintendo NX-koncept

Om den japanska tillverkaren inte gillar att prata om kraft, ryktas det att han tydligt skulle vilja förlita sig på ett litet tävlingsdjur. Som jämförelse skulle den nya NX ha en datorkraft mycket nära den för en Xbox One S, dvs. tre gånger den för Wii U.

Den japanska hybridkonsolen skulle landa med en Nvidia Tegra GPU med ett mått på 1,5 teraflop när Wii U är på 0,5. En annan jämförelse, PlayStation 4 visar 1,84 medan den nya PlayStation Pro tar sina konkurrenter till marken med 4,13 teraflops.

Som ett resultat borde Nintendo kunna erbjuda titlar i Full HD och detta skulle helt klart inte vägras under 2017. Konsolen kan också vara kompatibel med de senaste grafikmotorerna för att bjuda in så många utvecklare som möjligt att porta sina titlar till NX. Enligt korridorsljudet ska vi fixas inom en månad, bara lite tålamod och konsolen kommer inte att ha fler hemligheter!