Withings Body Cardio 1 600x360

Nokia överger en av nyckelfunktionerna i sin Body Cardio-anslutna skala

Kundernas förtroende är en viktig del av affärsframgången. Nokia Health har utan tvekan precis gett ett stort knivslag till detta “förtroendeförhållande” genom att meddela att han skulle dra tillbaka en av funktionerna nyckel- av hans balans Kroppskardio: pulsvågshastighetsmätningen tas bort helt enkelt från mjukvaran i den anslutna skalan från och med den 24 januari.

Withings Body Cardio 1600x360

Den finska tillverkaren förklarar per e-post till de berörda kunderna och motiverar återkallandet av funktionen genom behovet av att skaffa ” ytterligare myndighetsgodkännanden“. Betyder detta att pulsvågens hastighetsmätningsfunktion inte var tillräckligt tillförlitlig och inte skulle ha “klarat” regulatoriska kontroller (vi tänker naturligtvis på amerikanska FDA)?

Oron i detta fall är att denna funktion av pulsvågshastighetsmätning är (var) utan tvekan det huvudsakliga ”hälso” -argumentet för Body Cardio, som till och med var den enda anslutna skalan på marknaden för att erbjuda en sådan funktion (som till exempel kan upptäcka vissa hjärt-kärlsjukdomar). Under dessa omständigheter är det lika mycket att säga att många kunder har något att känna sig lurade …

Ännu värre, Nokia erbjuder en kredit på 30 euro till alla Body Cardio-kunder, även om den anslutna skalan från Nokia inte är mycket mer sofistikerad än Body + utan den innovativa funktionen, den senare säljs för 100 euro. mindre än Body Cardio. Nokia Health anser dock att Body Cardio har några fördelar för sig själv, inklusive ” en snygg design, ett uppladdningsbart batteri och mätning av din hjärtfrekvens“; en ganska mager skillnad nu mellan de två modellerna.