New_NVIDIA_TITAN_X-640x426

Nvidia presenterar nya Titan X, en monsterfull kraftfull GPU

Nvidia Även om det dominerar PC-grafikkortindustrin verkar det aldrig vara tillräckligt för att Jen-Hsun Huang, nuvarande VD för företaget. Den senare har verkligen presenterat den nya generationen grafikkort personligen Titan x, ett maktmonster av 3584 CUDA-kärnor vid 1,53 GHz , eller exakt 512 kärnor bättre än den tidigare Titan X (medvetna om att kärnorna i den gamla Titan körde på 1,08 GHz).

Nytt_NVIDIA_TITAN_X-640x426

Titan X saknar därför inte kärnor … och transistorer, eftersom det senare numret i miljarder, 12 miljarder för att vara exakt. Och låt oss inte glömma 12 GB GDDR5X-minne, som levererar en kapacitet på 480 GB / s !! Som du kan föreställa dig låter dessa galna specifikationer Titan X nå 11 Tflops av rå kraft, en poäng 60% högre än den tidigare Titan X och som också motsvarar det som Microsoft meddelade för sitt nästa Xbox Scorpio. När vi berättar att PC-GPU: er ligger före konsoler nästa generation… (Skorpionen kommer inte ut förrän i slutet av 2017).

Det finns fortfarande frågan om pris; och där, låt oss vara ärliga, anteckningen är verkligen mycket salt; du måste betala inte mindre än 1200 dollar (och förmodligen mer i Europa) för att förvärva detta maktmonster, som kommer att finnas till salu från 2 augusti nästa.