Presse-citron

Nyheter för två år sedan 5G: Lenovo släppte först en smartphone med Snapdragon 855? Detta är ett mycket överraskande tillkännagivande som skulle ha gjorts på det kinesiska sociala nätverket Weibo av Chang Cheng, vice president för Lenovo. Företaget avser att vara …

Ett överraskande löfte från Lenovo angående 5G

Problemet är att Lenovo har några seriösa konkurrenter när det gäller 5G. Vi kan i synnerhet tänka på Samsung som antagligen borde släppa sin Galaxy S10 i denna kategori eller Huawei som tydligt riktar sig mot sommaren 2019. Kort sagt, seriösa konkurrenter, förmodligen lite för mycket för Lenovo. På processorsidan tappar loppet intresset, särskilt med utvecklingen av konkurrenterna Exynos och Kirin.

Problemet för den kinesiska tillverkaren är framför allt att det nu lider av en uppenbar brist på trovärdighet. Symbolen för detta problem är Z5. Tillkännagavs som 100% gränslöst och utan hack, det visade sig äntligen vara särskilt nedslående, en sann kopia eller nästan av den senaste iPhone. Det räcker med att säga att Lenovo kommer att ha svårt att bluffa sin värld igen.

Speciellt eftersom det är svårt att se det konkreta intresset av att springa för att släppa en 5G-kompatibel smartphone. I USA kommer kommersiella nätverk att anlända under andra halvåret nästa år. För Frankrike måste det till och med vänta till 2020 …

De enda modellerna som verkligen kan ha ett kort att spela är den mycket höga änden eftersom konsumenter lättare tvekar att byta sin smartphone regelbundet. En investering som innehåller ett löfte för framtiden skulle locka uppmärksamhet.

Hur som helst, den första modellen som kommer ut kommer förmodligen också att delvis behöva betala priset för denna innovation. En identisk situation för hopfällbara smartphones som är kärnan i ett lopp mellan tillverkare som är de första som släpper denna tekniska innovation.