Presse-citron

Nyheter2 år sedan Xiaomi Mi A2: den nya Android One-smarttelefonen är tillgänglig För sin konferens i Madrid har Xiaomi lagt rätterna i stort för presentationen med stor fanfare av sina nya Android One-smartphones: …

Xiaomi Mi A2 till bästa pris Baspris: 249 €

Se fler erbjudanden

Den kinesiska jätten Xiaomi har precis släppt sin nya modell av mellansmart smartphone: Xiaomi Mi A2. Här är allt du behöver veta.

Kritikerrosad vid lanseringen hade Xiaomi Mi A1-smarttelefonen fördelen av att vara en del av Android One-programmet. Med detta direkta partnerskap med Google erbjöd Xiaomi en smartphone utan programvaruöverlagring, hedervärd prestanda och en mer än korrekt kamera.

Med detta i åtanke är Xiaomi Mi A1 en av de mest populära smartphonesna 2018.

Dubbel kamera och artificiell intelligens

Något efter på Xiaomi Mi A1, kameran är nu den ”funktion” som den kinesiska jätten vill lyfta fram på sin Xiaomi Mi A2.

Xiaomis nya smartphone erbjuder således en dubbel sensor som det som erbjuds på Apples iPhone X. Tillhandahålls av Sony, erbjuder denna dubbla fotosensor en bländare av f1.75 och en större pixelbredd. Vi kan därför förvänta oss bilder av bättre kvalitet i svagt ljus samt ett bredare färgskala.

Xiaomi förklarar också att dess kamera kommer att dra nytta av artificiell intelligens (maskininlärning). Att se vad detta kommer att ge i praktiken.

Ökande prestanda och Googles ekosystem

Precis som Mi A1 hittar vi Android One-programmet på Xiaomi Mi A2. Partnerskap med Google kräver, Android One utrustar smartphones som är kompatibla med de senaste Googles teknikerna. Xiaomi Mi A2 placeras således i kategorin de bästa smartphonesna på kvalitet / prisförhållandet.

I hjärtat av Xiaomi Mi A2 finns en processor från Snapdragon-familjen, 660, som är utrustad med 8 kärnor klockade vid 2,2 GHz. Med den nya Kryo 260 CPU-arkitekturen visas Xiaomi Mi A2-processorn en prestationsökning på 20% jämfört med föregående generation (Snapdragon 636). Förhoppningsvis påverkar inte denna prestandaförbättring batteriets livslängd. Xiaomi verkar lugn om detta.

Prissättning och konfigurationer för Xiaomi Mi A2

Stor okänd av Xiaomi Mi A2-ekvationen, det aviserade priset är extremt konkurrenskraftigt. Det tar faktiskt 249 € för basmodellen med 4 GB RAM och 32 GB internt minne. Referensmodellen utrustad med 4 GB RAM och 64 GB intern lagring kommer att finnas tillgänglig för 279 €. Slutligen kommer Xiaomi Mi A2 i sin ultimata konfiguration (6 GB + 128 GB) att säljas för 349 €.

För färgerna blir det nödvändigt att förlita sig på de nu klassiska svart- och guldfärgerna. En blå version planeras också för lanseringen av Xiaomi Mi A2. Försäljningen i franska varumärken är planerad till 27 juli, men Gearbest erbjuder redan Mi A2 i lager i sin butik. Det är nu tillgängligt till 228,29 €

Xiaomi Mi A2 Lite: en ännu mer tillgänglig modell

I samband med lanseringskonferensen Xiaomi Mi A2 presenterade den kinesiska tillverkaren också sitt spjutspets på nybörjarnivå: Mi A2 Lite.

Det viktigaste med Mi A2 Lite

Xiaomi Mi A2 Lite representerar utan tvekan nybörjarnivån Android One på Xiaomi. Med sin 5,84-tums FHD + -skärm och en design hämtad från storebror är Mi A2 Lite effektiv. Därför finns det en dubbel fotosensor på 12 och 5 megapixlar på baksidan av telefonen samt en fingeravtryckssensor för säkerhet. När det gäller teknisk konfiguration hittar vi några likheter med dagens andra smartphone. Således kommer Mi A2 Lite att vara utrustad med en Snapdragon 625-processor och ett 4000 mAh-batteri. Löftet om en stor autonomi därför.

Priser och versioner av Mi A2 Lite

Xiaomi Mi A2 Lite kommer att marknadsföras i två versioner:

  • Grundversionen till 179 euro för 32 GB lagring och 3 GB RAM.
  • “Full option” -versionen till 229 euro för 64 GB lagringsutrymme och 4 GB RAM.