Presse-citron

Nyheter3 år sedan HTC kommer att göra smartphones och virtual reality även efter affären med Google Efter affären med Google kommer HTC att fortsätta att göra smartphones såväl som virtual reality-headset. Och Google och HTC kommer att bli fler medarbetare …

Igår formaliserade Google och HTC ett avtal mellan de två företagen. I utbyte mot en betalning på 1,1 miljarder dollar kan Google rekrytera 2000 anställda på det taiwanesiska företaget (anställda som har arbetat med nästa generation av Pixel-smartphones) och använda vissa intellektuella egenskaper hos HTC.

Tack vare den här arbetskraften och dess samarbete med HTC kommer Google att kunna stärka sin hårdvarudivision, skapad 2016, och vara mer konkurrenskraftig mot giganterna på smarttelefonmarknaden, som Samsung, Apple eller Huawei.

Men genom att låta 2000 av sina anställda gå med i Googles hårdvaruteam förlorar HTC 19% av sin personal.

Vi undrade hur detta kommer att påverka HTCs verksamhet

Enligt TechCrunch kommer HTC att fortsätta att göra smartphones (inklusive de som är i sitt bästa “U” -område) såväl som virtual reality (HTC säljer HTC Vive-headsetet), även efter att avtalet med Google har slutförts.

De två företagen kommer att tävla, men för Rick Osterloh, vice vd med ansvar för hårdvara på Google, “finns det mer utrymme för samarbete än för konkurrens” mellan de två parterna. Enligt honom verkar Google och HTC faktiskt i olika geografiska områden.

När det gäller virtual reality kommer HTC också att fortsätta utveckla headset för virtual reality. Och om Google för närvarande inte har något att meddela om virtuell verklighet, har Rick Osterloh dock nämnt möjliga samarbeten inom detta område. Som en påminnelse utvecklar Google Daydream-plattformen, som andra tillverkare kan använda för att driva sina virtual reality-headset.