Presse-citron

Nyheter3 år sedanBetan från iOS gör det möjligt att inaktivera fastspänningen av iPhoneApple klämmer fast iPhone när batteriet blir gammalt. Men snart vet du om din enhet påverkas och du kan till och med stänga av denna begränsning.

Något utlovat, något på grund av. Som rapporterats av Mac Rumors-webbplatsen innehåller betaversionen av iOS 11.3 en ny funktion som gör att du kan känna till iPhone-batteriets hälsa och att inaktivera begränsningen av det av Apple när batteriet inte är mer helt nya.

I december anklagades Apple för att ha saktat ner äldre iPhones. Medan populär tro var att Cupertino-företagets mål är att uppmuntra oss att köpa de nya modellerna förklarade det senare att detta är en funktion som är utformad för att skydda enheter.

När batteriet åldras stöder det faktiskt inte längre topprestanda, vilket kan orsaka oväntade avstängningar av enheten. För att återställa iPhone-prestandan skulle det vara nödvändigt att byta ut batteriet. Och förutom sina ursäkter har Apple också lanserat en rabatt på batteribyten.

Å andra sidan hade Cupertino-företaget också lovat mer öppenhet, via en funktion som skulle indikera för användaren hur hans iPhone påverkas av fastspänningen. Senare tillade Tim Cook att det till och med kommer att vara möjligt att inaktivera denna begränsning (även om han inte rekommenderar den).

Idag finns dessa funktioner i betaversionen av iOS och bör därför komma till nästa uppdatering av operativsystemet.

Hur det fungerar ?

Som dessa visar från Apple visar dessa nya funktioner i batteriinställningarna. Vi kan känna batteriets hälsa tack vare den maximala kapaciteten, uttryckt i procent. Vid 100% indikeras att din smartphone tål topp prestanda.

Å andra sidan, om iPhone efter en topp stängdes av sig själv, aktiverar Apple sitt “performance management” -system som kan sakta ner enheten. Det sägs sedan att ”Denna iPhone upplevde en oväntad avstängning eftersom batteriet inte kunde ge den erforderliga toppeffekten. Prestationshantering tillämpades för att förhindra att detta händer igen ”. Det finns dock en knapp för att inaktivera funktionaliteten.