Presse-citron

Nyheter3 år sedanGoogle stöder inte längre “Android Market” på Android 2.1Google kopplar bort Android 2.1. Mer från Android Market.

Det verkar som om en mycket liten del av Android-användare fortfarande är på version 2.1 Eclair (lanserades för 7 år sedan). Men i ett nytt inlägg meddelar operativsystemsidan att Android Market-stödet för den här versionen av operativsystemet är slut för 30 juni.

För dem som har lite kort minne är Android Market förfäder till Play Store. Och den användes fortfarande av enheter med versioner av Android äldre än 2.2.

”Det har gått sju år sedan Android 2.1 Eclair lanserades. De flesta applikationsutvecklare stöder inte längre den här Android-versionen i sina applikationer, med tanke på att dessa enheter bara representerar ett litet antal installationer ”, skriver Google. “Ändringen kommer att ske utan anmälan på enheten på grund av tekniska begränsningar i den ursprungliga Android-applikationen”, indikerar också Mountain View-företaget.

Detta tillkännagivande bör bara beröra ett fåtal personer. Enligt officiell statistik om Android-fragmentering skulle version 2.3 Pepparkakor inte längre användas av 0,8% av smartphonesna under Googles operativsystem. Och Android 2.1 och Android 2.2 ingår inte ens i denna statistik.

Det är dock mycket möjligt att människor kommer att förbli anslutna till sina smartphones från 7 år sedan (för kärleken till “vintage”?). I vilket fall som helst, på Apple-sidan använder människor fortfarande den första iPhone.

År 2016 fann en studie att 0,1% av de använda iPhones fortfarande var den första modellen. Och enligt kommentarer som samlats in på Reddit av Business Insider använde människor bara dessa gamla smartphones för telefonsamtal, eftersom App Store inte längre fungerar på dem.