Presse-citron

Nyheter3 år sedanIphone X är inte för dyrt … enligt Tim Cook Sedan hans tillkännagivande har försäljningspriset för iPhone X diskuterats, men enligt Tim Cook säljs Apple-smarttelefonen till dess verkliga värde.

För dyrt, chockerande, dyrare än en månatlig nettolönelön … det har varit många reaktioner sedan Apple officiellt presenterade sin iPhone X och avslöjade sitt försäljningspris. Erbjuds från $ 999 (1159 euro i Frankrike), iPhone X är en av de dyraste modellerna på marknaden med Samsung Galaxy Note 8 (1.009 euro).

En ny trend som oroar många användare. Den senare förväntade sig inte att se denna symboliska stapel korsad och var snarare vana vid kvalitet / prisförhållandet hos kinesiska tillverkare (Huawei, OnePlus …).

Redan tidigare kvalificerat som ett elitistiskt varumärke, hade Apple försökt våga sig in i området “låg kostnad” med iPhone 5C. Ett beslut motiverat av önskan att förföra nya marknader, men Cupertino-företaget har inte riktigt övertygat. Under de tio åren av sin stjärnprodukt föredrog den att sikta mot ultra high-end med iPhone X.

Ett mer vanligt segment för Apple-märket som vill skriva framtiden för smarttelefonen med den här nya modellen, även om det betyder chockerande med ett ovanligt pris för smarttelefonmarknaden.

Vi försöker göra de bästa produkterna säger Tim Cook

Ändå förnekar Tim Cook att han har gjort produkter “För de rika” som han förklarade i en lång intervju med Fortune. Apples VD förklarade särskilt att han ville “Bästa produkter” och ville komma ihåg att hans företag också gjorde prisvärda modeller: ”Men om du tittar på våra produktlinjer kan du köpa en iPad idag för under $ 300. Du kan till och med köpa en iPhone, oavsett vilket du väljer, till ungefär samma pris. Så det här är inte priser för de rika. Vi skulle uppenbarligen inte ha en miljard aktiva terminaler om vi bara gjorde dem för de rika ”.

En intervju som genomfördes strax före presentationen av iPhone X, men kommentarer om priset på den nya smarttelefonen från Apple ändrade sig inte.

IPhone X erbjuds till rätt pris

Under uppsättningen av Good Morning America svarade Apples VD på frågor från programledaren för Robin Roberts. Detta hänförde uppenbarligen inte till det höga priset på iPhone X (999 dollar i USA). Men för Tim Cook är priset på den nya iPhone billigt.

I själva verket säljs iPhone X till sitt verkliga värde och motsvarar den teknik som erbjuds användaren enligt chefen för Apple. Bedöma “Viktigt i vårt dagliga liv”skulle den senaste modellen av varumärket helt enkelt uppfylla användarnas förväntningar. Apple bestämde sig därför för det “För att lägga till mer och mer teknik för att kunna göra det”.

För Tim Cook är priset på den nya iPhone till och med ett falskt problem eftersom de flesta användare utnyttjar subventioner från operatörer och föredrar att köpa en smartphone på kredit snarare än att betala hela priset.

Slutligen lär oss intervjun att Cupertino-jättens mål inte är att generera stora inkomster utan att berika sina kunders liv. Som vad, kan vi bli av med mer än 1000 euro och känna oss rikare.

Om Tim Cook är känd för att vara en filantrop kommer det att komma ihåg att Apple är i Europeiska kommissionens och Bercy sikt och har en krigskista på 250 miljarder dollar.