facebook-oculus-realite-virtuelle-avatars

Oculus Connect 3: Facebook presenterar sina ambitioner för virtual reality

Oculus Connect 3-konferensen hölls ikväll för att prata om virtual reality. Facebook och Oculus (som ägs av det sociala nätverket) har avslöjat sina ambitioner för framtiden.

facebook-oculus-virtual-reality-avatarer

Facebook-chef Mark Zuckerberg fick bollen att rulla genom att ange sin avsikt: “Vi är här för att göra virtual reality till nästa stora plattform”. Han tror att antalet människor som bär sådana hjälmar kommer att ligga på en miljard inom bra tio år, jämfört med en miljon idag. Han tog sedan på sig sitt virtual reality-headset för att chatta med Michael Booth och Lucy Bradshaw. De två högtalarna var inte tillsammans med Facebook-chefen, men deras avatarer dök upp. De ser ut som dem och vill vara “intelligenta”. När en av talarna talar öppnar hans avatar munnen och alla ser honom. Om han skrattar skrattar hans avatar etc.

Flera demonstrationer gjordes, inklusive att ändra plats. De tre huvudpersonerna gick till havets botten, till Mars och till Facebooks kontor, allt tack vare virtuell verklighet. De spelade också kort, schack, fäktade och såg samma video. De gick också till Mark Zuckerbergs hus och pratade med sin fru Priscilla. Mark tog tillfället i akt att ta en bild av sin avatar och publicera den på sin Facebook-live-vägg.

oculus-prototyp-tråd-hjälm-virtuell verklighet

Trådlös modell, en prototyp för nu

Konferensen var också ett tillfälle att diskutera ett nytt billigare virtual reality-headset under förberedelse. Detta kommer att vara riktigt trådlöst, där den nuvarande måste anslutas med en kabel. Hörlurar till Oculus Rift tillkännagavs också, såldes för $ 49. Enligt Brendan Iribe, chefen för Oculus, är ljudkvaliteten lika bra som för avancerade hörlurar.