Oculus Rift

Oculus Rift: förbeställningar lanserades i Europa och Kanada

Oculus Rift kommer snart att debutera i Kanada och Europa. Oculus tillkännagav idag öppnandet av förbeställningar för Kanada, Frankrike, Storbritannien och Tyskland.

Oculus Rift

För Frankrike är förbeställningar nu tillgängliga på Fnac-webbplatsen eller på Amazon. Vid tidpunkten för denna publikation visar Amazon France ” För närvarande inte tillgänglig “. Situationen bör förändras under de närmaste timmarna eller dagarna. Om du är i Kanada finns förbeställningar tillgängliga på Best Buy eller i Microsofts onlinebutik. Priset är 699 euro.

För att kunna njuta av Oculus Rift och augmented reality måste du ha en kompatibel dator. Oculus erbjuder ett verktyg för att enkelt ta reda på det, bara gå till den här sidan för att hämta det. Oculus tillägger att Oculus Rift kommer att erbjudas för demonstration hos de tidigare nämnda återförsäljarna. Det kommer att vara möjligt att testa det och upptäcka förstärkt verklighet.

Avslutningsvis konstaterar Oculus att Europa och Kanada har många studior inriktade på virtual reality. Han citerar särskilt Ubisoft, liksom Crytek eller Slightly Mad. “Vi är glada över att göra deras arbete tillgängligt för fler människor runt om i världen” Oculus noterar på sin blogg.