Uploaded.net

Olagliga nedladdningar: Uppladdad slår på fingrarna av tysk rättvisa

Uploaded.net är en av de mest kända webbplatserna för direktnedladdning hittills. Den finns tillsammans med Uptobox, 1Fichier och många andra. De kunde göra sig ett namn inom branschen efter att de amerikanska myndigheterna stängde Megaupload för några år sedan nu.

Uploaded.net

Men Uploaded.net har några problem med lagen. I Tyskland vann GEMA (föreningen för rättigheterna till musikuppträdande) en juridisk kamp. Hon anklagar Uploaded.net för att ha värd mycket musik och detta olagligt. Faktum är att alla kan ladda ner dem gratis och artisterna får inte ett enda öre.

Domstolen i München beslutade att Uploaded.net borde vidta nödvändiga åtgärder för att ta bort olagligt innehåll från sin webbplats. Han måste också införa ytterligare åtgärder så att en fil inte laddas upp mer än en gång. Om en musik tas bort efter en begäran från en förening eller ett skivbolag, bör Uploaded.net kunna känna igen den för att vägra att vara värd för den igen.

Affären är därför ganska dåligt för Uploaded.net, men den är inte klar. Webbplatsen, som ursprungligen är en enkel filvärd, kan överklaga. Enligt domstolens beslut kan ett betydande böter uppstå.