Telechargement

OMGTorrent: fängelse och flera miljoner euro i skadestånd för administratören

Den olagliga nedladdningssidan för OMGTorrent har precis träffat spiken på huvudet. Brottdomstolen i Châlons-en-Champagne (i Marne) dömde skaparen av OMGTorrent till ett års fängelse, inklusive åtta månader stängda och cirka fem miljoner euro i skadestånd för storskalig distribution av filmer och piratkopierad musik, enligt AFP.

ladda ner

Skaparen och administratören är 28 år, han hade redan dömts till fyra månaders fängelse för liknande handlingar för fem år sedan. Vid den tiden rättfärdigade han sig under sin rättegång genom att ange “Den kostnadsfria filmen för mig är nästan yttrandefrihet när du ser priset på en biobiljett”.

Förutom administratören finns det en 38-årig moderator som fick fyra månaders fängelsestraff samt fyra besökare. De har identifierats genom sina respektive IP-adresser. De dömdes till en månads fängelsestraff. Alla, såväl som moderator, kommer att behöva betala olika belopp till de civila partierna, som består av upphovsrättsföreningar, fackföreningar och producenter av audiovisuella och musikaliska verk. Den senare uppskattar att förlusterna uppgår till 20 miljoner euro.

OMGTorrent har funnits i sju år och har loggat 11 miljoner besök.