oneplus batterilivslängd

OnePlus 6: Så här ökar du batteriets livslängd

Ett av de problem som mest kan påverka användare med sina mobiler är när batteriet inte räcker för att möta behoven. De OnePlus 6 är en av de telefoner som lider mest för att nå slutet av dagen och i de flesta fall måste ta en extra kostnad. Även om vi i Oxygen OS ska hitta flera alternativ som gör att vi kan förbättra batteriet och få mer användningstid.

De 3,300 mAh som den här OnePlus 6 har räcker inte för att klara förbrukningen av den 6,28-tums AMOLED-skärmen, även efter att ha förbättrat avsevärt efter att ha fått Android 10 tillsammans med Oxygen OS 10, den senaste versionen av företagets eget personaliseringsskikt. Vi visar dig vad orsakerna är och hur vi kan få OnePlus 6s batteri att hålla längre.

oneplus batterilivslängd

Kontrollera vilka appar eller tjänster som tömmer batteriet

Innan vi börjar tillämpa ändringar i vår OnePlus 6 måste vi veta vad som är som verkligen påverkar batteriet av vår mobil. För att göra detta måste vi gå till Inställningar> Batteri och klicka på knappen “Visa användningsinformation”. Vi kommer att få all information om applikationerna, men om vi också trycker på i det övre högra hörnet kommer vi att se mer data på skärmen eller systemet.

Mejorar bateria OnePlus 6

Efter att ha verifierat att förbrukningen ligger inom normala gränser och att det inte finns någon applikation som har förbrukat för mycket i förhållande till användningstiden kan vi fortsätta med optimeringen. Om du hittar någon konstig parameter i någon av apparna kan vi försöka ladda ner en alternativ app och avinstallera den som orsakar oss problem.

Håll din mobil och dina appar uppdaterade

En av de främsta anledningarna som kan påverka batteriet är att vi inte är uppdaterade. Tillverkaren OnePlus håller dina telefoner uppdaterade successivt med säkerhetsuppdateringar och korrigeringar , som vi måste installera genom att gå till Inställningar> System> Systemuppdatering och installera om vi har några väntande. Vi måste göra detsamma med applikationerna, gå in i Google Play-butiken, klicka på “Mina applikationer” och uppdatera alla appar.

Lär dig hur du optimerar och förbättrar batteriet i OnePlus 6

Bland de många tillagda funktionerna som vi hittade i Oxygen OS för OnePlus 6 är optimeringsalternativen. Gå inom inställningarna till batterisektionen och knacka på ” Optimering av batteriet ”, Vi hittar den fullständiga listan över appar som vi har. För att förbättra batteriet i OnePlus 6 kan vi använda detta avancerade alternativ där vi kommer att kunna ändra den intelligenta kontrollen för att optimera alternativet.

Optimizar batería OnePlus 6

Vi rekommenderar att du följer dessa steg endast i program som har visats Energiförbrukning avvikelser . Om vi ​​använder det i meddelandeprogram som WhatsApp kan vi sluta ta emot aviseringar.

OnePlus smarta batterifunktioner

Bland alla verktygen vi har i Oxygen OS för OnePlus 6 finns det tre som kan vara avgörande för oss att förbättra prestandan på vår mobil. Vi kommer att förklara var och en av dem så att du kan njuta en extra energi för att nå slutet av dagen.

Mejorar rendimiento OnePlus

  • Smart batteri och tomgångsoptimering : Gå till Inställningar> Batteri> Batterioptimering och tryck på de tre punkterna högst upp för att gå in i avancerad optimering. Det aktiverar både det smarta batteriet och optimeringen i vila så att systemet kan bestämma för oss under natten och hela dagen.
  • RAM-acceleration : Vi kan tro att det här alternativet kommer att få ett annat resultat, men sanningen är att det förhindrar att appar som vi inte behöver hålls öppna och därför kommer vi att förbättra resultaten. Vi kan aktivera det i Inställningar> System> RAM-acceleration.
  • Aktivera mörkt läge : AMOLED-skärmen på OnePlus 6 låter oss få ut mer av det mörka läget, stänga av de pixlar vi inte behöver och minska förbrukningen. För att aktivera det, gå till Inställningar> Anpassning> Förinställt tema och ändra det till mörkt tonat.

Batterisparare alltid redo att hjälpa till

Ett av tipsen som inte kan missas när det gäller att spara batteri är dess egen funktionalitet, som i OnePlus 6 kan vara till stor hjälp när vi lämnar hemmet eller så har vi inte tillgång till en kontakt. Vi kan aktivera det manuellt från genvägsfältet eller programmera det så att när vi har en viss procentandel av batteriet aktiverat.

Ahorro de batería OnePlus

Vi kan göra detta från Inställningar> Batteri> Batterisparande> Definiera ett schema. Aktiverar det kommer att begränsa processerna i bakgrunden , men det hjälper oss att inte ta slut på batteriet tidigare än väntat.

Hantera de verktyg du inte behöver manuellt

Istället för att använda automatiska kontroller kan vi också anpassa i vårt genvägar spärra allt vi vill aktivera eller inaktivera efter behov, men detta utan föregående steg kommer inte att vara särskilt användbart. Bara genom att skjuta baren kan vi röra vid pennan för att lägga till alla funktioner vi vill ha. Till exempel kan vi inaktivera GPS, NFC eller minska ljusstyrkan på skärmen för att förlänga och förbättra batteriet i vår OnePlus 6 lite mer.