OnePlus jämför OnePlus 3s snabbladdning med Galaxy S7 och kan skryta med det

OnePlus jämför OnePlus 3s snabbladdning med Galaxy S7 och kan skryta med det

Nästan alla de senaste generationens avancerade smartphones har ett inbyggt snabbladdningssystem. Många använder Quick Charge-tekniken, andra har sina egna metoder. OnePlus ville jämföra laddningen av en OnePlus 3 med den för en Samsung Galaxy S7.

Efter 30 minuter laddas OnePlus 3 64%, mot 50% för Galaxy S7. OnePlus 3. första seger. Men det är inte över. Tillverkaren gjorde samma test med skärmen på. Ingen gör det i livet, men han ville bevisa att laddningen fortfarande går snabbare. På drygt 20 minuter nådde OnePlus 3 50%, medan Samsungs Galaxy S7 bara klättrade till 20%.

OnePlus avslutar sin video med meddelandet “En dag med laddning på en halvtimme”. Det är bra att notera att båda smartphones har ett 3000mAh batteri. För testet med skärmen på bör det noteras att OnePlus 3 har en 5,5-tums Full HD-skärm, där Galaxy S7 har en 5,1-tums QHD-skärm.

För anekdoten kunde Galaxy S7 ha integrerat Quick Charge 3.0-teknik, men stöder i slutändan Quick Charge 2.0. Varför ? Eftersom Exynos-processorn (används i den europeiska Galaxy S7) inte är kompatibel. Plötsligt föredrog Samsung att sätta alla på samma nivå.