macbook

Optimera Mac intern lagring utan applikationer från tredje part

Om du har en Mac med en något begränsad hårddisk har du förmodligen varit tvungen att göra det jonglera mer än en gång för att installera en ny applikation eller skapa en ny fil. Det är därför du säkert har använt tredjepartsapplikationer som hjälper dig att göra en diskrensning, men sanningen är att de inte är nödvändiga på förhand. Nativt innehåller macOS en serie rekommendationer som du bör rådgöra med undvik att installera dessa tredjepartsapplikationer.

macbook

Ta bort laddningen till din Mac utan applikationer från tredje part

Apple integrerar långsamt sina operativsystem mycket mer med iCloud-molnet. Det är därför många verktyg ingår så att vi automatiskt kan lagra våra filer med iCloud för att optimera lagringen av vår interna hårddisk. För att kunna konsultera dessa optimeringsrekommendationer på vår Mac följer vi helt enkelt följande steg:

  1. I det övre vänstra hörnet trycker du på logotypen och Apple och sedan väljer vi avsnittet ‘Om denna Mac’ .
  2. Vi kommer att se information om utrustningen och högst upp måste vi välja fliken ‘Lagring’.
  3. Tillsammans med lagringsinformationen på vår Mac, klassificerad i olika kategorier, har vi möjlighet ‘Hantera’ på vilken vi klickar och automatiskt får vi en serie rekommendationer för att optimera lagring.

Ahorrar espacio Mac I den vänstra delen av fönstret som dyker upp kan vi se olika kategorier av optimering . I början observerar vi avsnittet “Rekommendationer” där du hittar oerhört intressanta alternativ som är följande:

  • Spara till iCloud. För att undvika att ha alla dina filer på Mac är det bekvämast att lagra dem i det personliga molnet. Mac: n kommer att behålla de äldsta dokumenten på ett intelligent sätt i molnet och laddas bara ner när vi vill använda dem.
  • Optimera lagring. Ibland har vi filer på vår dator som är helt onödiga och som vi inte ens vet är där. Till exempel är TV-programmen eller de avsnitt av Apple TV som du redan har sett dumt att de lagras.
  • Töm papperskorgen automatiskt. Om vi ​​är något glömska raderar vi inte regelbundet filfacket. Det är därför vi kan aktivera en 30-dagars timer så att alla filer som har varit i papperskorgen i en månad raderas automatiskt.
  • Minska röran: Mac-enheten skannar hårddisken efter filer som är tillräckligt stora och även som du inte använder. Det bestämmer det sista öppningsdatumet för ett specifikt dokument så att du kan välja om du vill ta bort det eller inte.

Det finns många program som vi kan hitta i nätverket som utför några av dessa grundläggande uppgifter som kan utföras naturligt. En del av dessa tar ibland mer utrymme på hårddisken än vad de släpper med sina uppgifter, så vi måste ha mycket öga med vad vi installerar på våra datorer.

Det är verkligen viktigt att ha hårddisken så optimerad som möjligt, särskilt om du har mycket lite totalt utrymme. Det finns redan många av oss som rekommenderar det på Mac du måste ha ett ledigt utrymme på minst 256 GB och i många fall kan du också avsluta ganska kort. Det är alltid intressant att titta på fördelningen av lagring i vår utrustning för att veta var vi ska optimera lite mer.