Oracle förvärvar Dyn, DNS-leverantören som orsakade internetkraschen i oktober

Oracle spenderar 9,3 miljarder dollar för att köpa molnspecialisten NetSuite

Oracle meddelade idag att de har förvärvat NetSuite, en molnspecialist som har funnits sedan 1998 och erbjuder många tjänster. Återköpet är 9,3 miljarder dollar, eller 109 dollar per aktie.

Orakel

I ett uttalande förklarar Mark Hurd, chefen för Oracle ”Oracle och NetSuite molnapplikationer är kompletterande och kommer att fortsätta att samexistera på marknaden för alltid. Vi planerar att investera kraftigt i två produkter: teknik och distribution ”. För sin del konstaterar Evan Goldberg, grundare och president för NetSuite, att hans grupp har funnits i 18 år och har lyckats utveckla ett företag för molnet som fungerar. “Denna kombination är en vinnare för NetSuite-kunder, anställda och partners”.

Enligt den publicerade informationen kommer NetSuite att utnyttja Oracle-kraften för att vara mer tillgänglig för kunder i nya länder som ännu inte serverats. För Oracle är det ett sätt att snabbt komma in i molnens värld som ger in mycket pengar, vi har sett det hos Apple, Microsoft och alla andra spelare i flera kvartal nu.

Utköpet är föremål för auktorisationer, enligt Oracle ska det vara slutfört i slutet av året.