Stephane Richard 5G 1024x682

Orange kommer att erbjuda sina 5G-paket i sommar med “ett attraktivt pris”

Stéphane Richard intervjuades idag på Radio Classique för att prata särskilt om 5G. VD för Orange nämnde lanseringen av 5G-paket för allmänheten som kommer att äga rum sommaren 2020.

Stephane Richard 5G 1024x682

“Vi kommer att lansera vårt 5G-erbjudande på sommaren, troligen runt juni / juli”, sa Stéphane Richard. Han lägger till : “Övningen kommer att vara att erbjuda 5G till ett attraktivt pris, naturligtvis så att människor antar det snabbt” med en god modell, i tanken att paketen har “Mer kvantitet, mer data, mer hastighet för kanske lite mer pengar”, Men “Vi kommer att vara i områden mycket nära 4G”.

Naturligtvis kan priset för förvärv av 5G-frekvenser av operatörerna vara ett element som ska övervägas för att definiera ett pris för kundpaketen. Men Stéphane Richard har inte denna vision och förklarar det “Förvärv av frekvenser är ekonomiskt resonemang över 20 år och det är inte det som kommer att leda oss att sätta ett erbjudande pris i år”.

Orange kommer först att erbjuda 5G i tio städer. Den historiska operatören genomför för närvarande experiment på några få platser, inklusive Marseille, Lille och Nantes, för att bara nämna några städer. Det är också möjligt att dessa blir de första täckta för allmänheten.