Orange Logo

Orange och Microsoft tecknar cybersäkerhetsavtal

Orange och Microsoft tillkännager ett partnerskap idag. Det gäller Microsoft Frankrike och Orange Cyberdefense, den enhet som är dedikerad till cybersäkerhet för Orange Business Services. Avtalet tillkännagavs i ett gemensamt pressmeddelande.

Orange logotyp

Detta partnerskap kommer att fokusera på utbildning av experter för att genomföra restaureringsoperationer för Active Directory (AD) -kataloger efter en cyberattack. Som en del av detta exklusiva avtal kommer Microsoft att ge utbildning till Orange Cyberdefense-experter varje år i AD-restaureringstekniker. För information centraliserar AD information om användare och resurser i ett företag genom att tillhandahålla identifierings- och autentiseringsmekanismer.

Hittills har 95% av organisationerna en AD. I detalj representerar detta 550 miljoner aktiva användare runt om i världen och framför allt 1,4 miljarder autentiseringar per dag enligt data som samlats in av Microsoft. Hackare är förtjusta i denna AD för att få rättigheter att återställa data eller helt enkelt få ner ett datorsystem.

Bernard Ourghanlian, teknisk och säkerhetschef för Microsoft France, säger att han är mycket nöjd med detta partnerskap med Orange “Som gör att vårt ekosystem kan dra nytta av ett bredare utbud av färdigheter”. På Orange förklarar vi det “Detta är absolut nödvändigt för att företag ska kunna dra nytta av de mest avancerade försvarssystemen”.