Orange SFR Bouygues Telecom Free Mobile Logos

Orange, SFR, Bouygues och Free diskuterar igen ett eventuellt äktenskap … enligt Orange

Och det är igen för diskussionerna mellan de olika franska operatörerna kring ett eventuellt äktenskap. De senaste diskussionerna handlade om ett uppköp av Bouygues Telecom av Orange, men allt gick inte som planerat – speciellt på grund av staten som vägrade att se sin andel av Orange reduceras.

Orange SFR Bouygues Telecom Free Mobile Logos

Den här veckan sa Stéphane Richard, VD för Orange, att alla var tillbaka för att diskutera om ett eventuellt äktenskap. ”Diskussionerna om att konsolidera den franska marknaden har återupptagits. Om Orange inte är författaren säger Orange att den är redo att spela rollen som facilitator och sedan förvärva vissa tillgångar ” Sa Stéphane Richard under en investerarturné i London.

Det finns en intressant detalj: SFR och Bouygues Telecom förnekar. I ett pressmeddelande, Bouygues “Förnekar kategoriskt att ha återupptagit diskussioner med teleoperatörer i syfte att befästa den franska marknaden”. På sidan av Altice, moderbolaget till SFR, anger vi “Vi har absolut ingen diskussion med någon om detta ämne”.

Vi måste dock vara försiktiga med dessa förnekelser. Det är mycket möjligt att diskussionerna fortfarande är “embryonala”, vilket förklaras av en källa från BFMTV som bekräftar diskussionerna. I slutet av 2015 förklarade Bouygues att den hade gjort det “Inget exitprojekt från telekomsektorn”. Men telekommunikationsdotterbolaget var nästan köpt ut för några månader sedan.