Övertagandet av Twitter, hur bra det än är, verkar osannolikt: åtgärden är i fritt fall

Vem ska köpa Twitter? Flera spelare var intresserade idag, som Verizon, Google, Disney eller Salesforce. Det sociala nätverket med 313 miljoner användare har fått erbjudanden från varje grupp som ska lösas in, men inlösningen blir alltmer osannolik.

twitter-action-bourse-10-oktober-2016

Förra veckan rapporterade amerikanska medier att Google och Disney i slutändan inte var intresserade. Åtgärden hade redan slagit så långt att den förlorade upp till 17%. Det var en riktigt intresserad kandidat: Salesforce. Men Bloomberg rapporterar att Salesforce har haft flera diskussioner och förväntas inte vid turen att fortsätta förhandlingarna med Twitter.

Nytt slag för det sociala nätverket att veta att det handlade om den sista potentiella köparen av storlek. Aktien föll med 13% idag. Sedan 5 oktober har minskningen varit 30%. Twitters marknadsvärde hade passerat 30 miljarder dollar förra veckan och ligger nu på 12,15 miljarder dollar.

Kommer Twitter någonsin att bli köpt? Det sociala nätverket skulle vilja. Men det verkar lite för girigt. I början av handeln var dess marknadsvärde 15 miljarder dollar och de hoppades kunna dra (minst) 30 miljarder dollar. Google, Salesforce, Disney och resten måste ha störts av detta pris.