ddos

OVH offer för en super-massiv DDoS-attack baserat på anslutna kameror!

OVH, värd nummer ett i Europa, blev nästan offer för en supermassiv DDoS-attack: den kumulativa data som skickades över nätverket nådde imponerande volymer, upp till 1 TB / s ! Denna förnekelse av tjänstangrepp, som består i att översvämma värdens kapacitet genom att mätta dess bandbredd, har här en aldrig tidigare skådad funktion sedan Inte mindre än 145 607 anslutna (och synligt oskyddade) övervakningskameror har “rekvisitionerats” för att mata det enorma flödet av data!

attack-ovh-ddos-jpg

Octave Klaba, chefen och grundaren av OVH, ger på hans konto Twitter ett utdrag ur listan över attacker som ägde rum mellan 18 och 22 september. Lyckligtvis är OVHs servrar starka och bortsett från några avmattningar lyckades attacken inte att få ner den infrastruktur som hade införts. Värden har faktiskt skapat och har varit i flera år en infrastruktur för att skydda mot DDoS-attacker (teknik Vacum) för sina kunder (KultureGeek har redan dragit nytta av “tekniken” för dessa tekniker)

Trots det övergripande misslyckandet av attacken väcker dess storlek frågor; vad skulle ha hänt om det hade gått till en annan mer blygsam värd? Man kan lätt föreställa sig det värsta. Inför ökningen av denna typ av massiva attacker (som många IT-säkerhetsspecialister tillskriver Kina), Google ställa in Googles Project Shield, ett initiativ och framför allt logistiska resurser för att stödja en liten nyhetsvärd som skulle bli offer för en DDoS-attack. Det återstår att mäta dess effektivitet i en verklig situation …