P2P : vaste offensive contre les utilisateurs d

P2P: stor offensiv mot Emule-användare i Tyskland

Efter de belgiska myndigheterna i februari förra året är det den tyska polisens tur att lansera ett stort nät mot tusentals användare av P2P eDonkey / eMule-nätverket.

P2P: stor offensiv mot Emule-användare i Tyskland

Kräver mer än 2 månaders forskning och analys av 40 000, riktar sig operationen till mer än 3 500 internetanvändare i Köln-området och resulterade i mer än 130 sökningar och beslag av hundra datorer.

Tysk polis klargjorde det endast maskiner som delar mer än 500 titlar hade beslagtagits och att “pirater” i teorin kunde riskera upp till ett års fängelse för kopiering för privata ändamål och upp till tre år i fängelse under en kopia för kommersiella ändamål. I själva verket hade tidigare domar fördömt “piraterna” till påföljder på cirka 2500 euro.

Applåderad av International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) återspeglar denna handling en attitydförändring från alltmer repressiva regeringar. I Frankrike kan den kommande omröstningen av DADVSI-lagen av parlamentet också leda till sådana polisattacker, vilket tvingar internetanvändare att vända sig till lagliga nedladdningssidor som ändå börjar, som MusicMe, SFR-musik eller Wanadoo, till erbjuda obegränsade lyssningsalternativ till mindre än 10 euro per månad för att tillfredsställa internetanvändarnas omättliga musikaliska aptit …

Du kommer också att vara intresserad